Craig Breen tuli nii mullu kui ka sel hooajal Rally Estonial teiseks.

Foto: Mari Luud
Auto-Moto uudised
6. oktoober 2021, 10:29

SALADUS AVALIKUKS! Craig Breen sai ametlikult uue tööandja, Hyundai teatas uue hooaja koosseisu

Rallimaailma avalik saladus sai lõpuks katteloori alt välja ehk M-Sport teatas, et on järgmiseks kaheks aastaks käed löönud Iirimaa rallisõitja Craig Breeni ning tema kaasmaalase ja kaardilugeja Paul Nagle’iga.

Sel hooajal sõitis Breen poole kohaga Hyundais, kes teatas pärast iirlase lahkumist enda uue hooaja koosseisu. Esimesed kaks pilooti on Ott Tänak ja Thierry Neuville, kolmandat autot jagavad Dani Sordo ja Oliver Solberg.

31aastase Breeni jaoks on tegu unistuse täitumisega, sest mitte kunagi varem pole ta täiskohaga WRC-sarjas saanud kaasa lüüa. „Meie jaoks on teekond WRC-s olnud pikk ja kurviline, aga lõpuks saime kuldse pileti. Ford on olnud alati minu südamele väga lähedal, sest just Ford Fiesta R2 masinaga võitsin ma Junior WRC tiitli.“

Seejuures oli mainitud tiitel väga mõru Eesti rallisõprade jaoks, kuna Breen lõpetas hooaja samadel punktidel Egon Kauriga, ent karika sai pea kohale tõsta just Iiri mees.

Breen oskas Fordi pressiteates rääkida täpselt õigeid sõnu. „Iirlasena olen väga uhke, et saan sõita just Fordiga. Henry Fordi (Fordi brändile aluse pannud Henry Ford – R. V.) isa sündis ju Iirimaal ja emigreerus sealt Ameerikasse. See bränd on Iirimaal endiselt palavalt armastatud.“

Breeni ja Nagle’i duo esindas Hyundaid hooaegadel 2019–2021. Seni on ta rajal käinud üheksal rallil – neist neljal korral on ta lõpetanud teisel kohal ja viimati tuli Soomes kolmandaks. Nii mullu kui tänavu tuli ta teiseks ka Rally Estonial.