Foto: Twitch.tv
Esport
6. oktoober 2021, 15:13

PALJU TEENIB SINU LEMMIKSTRIIMER? Hiiglaslik leke paljastas kõik Twitchi saladused

Voogedastusplatvorm Twitch.tv on sattunud hiiglasliku lekke ohvriks. Nimelt on anonüümne häkker internetti paisanud 125 GB suuruse faili, mis sisaldab peaaegu kõike, alustades veebilehe lähtekoodiga ning lõpetades kasutajate teenistusega.

Ka väidetakse, et lekke käigus on ula peale läinud kõikide kasutajate salasõnad, seda küll krüpteeritud kujul. Turvalisuse mõttes on siiski paslik enda salasõnad kas välja vahetada või võtta kasutusele (kui seda pole veel tehtud) kaheastmeline autentimine.

Samuti selgub, et Amazon plaanib (või on vähemalt mõelnud) lagedale tulla enda platvormiga, mis konkureeriks Steamiga.

Tõenäoliselt on paljude jaoks aga kõige huvitavam teada saada, palju teenivad platvormi tuntuimad nimed. Näiteks teenis xQc käesoleva aasta septembrikuus üle 752 000 dollari. Talle järgnes summ1tg, kelle teenistuseks jäi pisut üle 362 000.

Perioodil 2019. august kuni 2021. aasta oktoober panid aga mehed taskusse vastavalt 8,4 ja 5,8 miljonit dollarit. Platvormi kunagine vaieldamatu liider Ninja on jäänud tagasihoidlikuks. Kahe aastaga on teenitud kõigest 1,4 miljonit.

Tasub märkida, et nende numbrite sisse ei ole arvestatud erinevaid sponsorlepinguid, annetusi ega muid tehinguid. Kõnealune kasum on kogunenud vaid tellimuste ja reklaamide pealt.