Heiko Rannula hoolealused alistasid Eesti-Läti liigas Liepaja.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
6. oktoober 2021, 22:31

Pärnu Sadam ja Tallinna Kalev tõmbasid lätlastele koti pähe

Eesti-Läti liigas said võidud kirja Pärnu Sadam ja Tallinna Kalev, kohalikus karikasarjas alistas TalTech kindlalt Rakvere Tarva.

Kui möödunud nädalal võitsid kuuest Eesti ja Läti klubi omavahelisest lahingust eestlased vaid ühe, siis selle nädala senine saldo on 2 : 0 meie kasuks. 300pealise kodupubliku ees pallinud Pärnu Sadam alustas matši Liepaja vastu väga teravalt, kui avaveerand võideti kaheksa silmaga ning poolajapausile mindi seisult 47 : 29. Teisel poolajal jõudsid lätlased korduvalt kuue punkti kaugusele, kuid väga meeskondlikult pallinud Pärnu suutis edu hoida ja võitis kohtumise 79 : 68.

Pärnu poolelt tõi lausa üheksa mängijat vähemalt 8 punkti. Mihkel Kirves viskas 11, Kasey Jamal Hill 10 ning Artur Konontsuk ja Arturas Valeika mõlemad 9 sanga. Palju pahandust tegid ka Pärnu pikad, kui 36aastane leedukas Valeika noppis lauast 16 ja Tarekeyi Andrew Edogi 13 palli, sealjuures mõlemad võtsid viis neist ründelauast. Liepajat vedas 23 punkti sopsanud Verners Kohs.

Teises Eesti ja Läti klubide lahingus võõrustas Tallinna Kalev Sõle spordihallis Valmierat. Tallinlased tegid sotid selgeks teisel veerandil, mis võideti lausa 27 : 13 ja nii mindi puhkama Kalevi 23punktisest eduseisust. Seda maha ei mängitud ja Kalev sai hooaja esimese võidu skooriga 89 : 69. Võitjate parimatena tõid Quincy Taylor 19 ja tiimi kapten Mario Paiste 14 silma.

Tabeliseis

Foto: https://www.estlatbl.com/

Eesti karikasarjas kohtusid aga TalTech ja Rakvere Tarvas. Viimased alustasid võõrsil kohtumist TalTechi vastu hästi, kui avaveerand võideti 18 : 17. Kuid siis läks TalTech oma teed ja tallinlased surusid Lääne-Virumaa mängijad põlvili 89 : 71.

TalTechi resultatiivsemaks tõusis pingilt alustanud kapten Tanel Sokk, kes viskas 18 punkti. Viis kaugviset sopsanud Gregor Ilves toetas kogenud mängujuhti 15 ja Oliver Metsalu tosina sangaga. Tarva edukaim oli 19 punkti visanud Steve Kuminga.