Kaia Kanepi.

Foto: AFP / Scanpix
Tennis
7. oktoober 2021, 08:40

Kanepi piirdus Indian Wellsis ühe matšiga

Tennisist Kaia Kanepi (WTA 60.) kaotas läinud ööl USAs Californias toimuva Indian Wellsi turniiri avaringis ameeriklannale Madison Keysile (WTA 50.) tulemusega 0 : 6, 5 : 7. 

Esimeses setis ei õnnestunud Kanepil suurt midagi ning vastane võitis selle kõigest 16 minutiga. Näiteks tema esimese servi õnnestumisprotsent oli 57 (vastasel 79) ja ta võitis vaid 25% esimese servi punktidest (vastane 100%). Teine serv osutus täiesti kasutuks, sest kõik kuus punkti läksid Keysile.

Teises setis langes Kanepi esimese servi õnnestumisprotsent lausa 48 peale, kuid ometi tõi ta üle poolte punktidest koju. Ka tõrjemäng paranes, seega kujunes sett märksa tasavägisemaks. Tõsi, Keys pääses nobedalt 3 : 0 juhtima ja omas neljandaski geimis murdepalli, mis ennustas kiiret lõppu, aga siis tõi kogenud Kanepi mängu pöörde.

Ta neutraliseeris esiteks tolle murdepalli ja võitis seejärel viis geimi järjest (5 : 3). Paraku ei õnnestunud setti enda kasuks kallutada, vaid tuli leppida 5 : 7 ja kokkuvõttes 0 : 2 allajäämisega.

Keys kohtub teises ringis venelanna Anastassija Pavljutšenkovaga (WTA 13), kel on turniiril üheksas asetus. 18. paigutusega Anett Kontaveit pääses sarnaselt Pavljutšenkovale ja teistele ässadele otse teise ringi.