Foto: Electronic Arts
Esport
7. oktoober 2021, 14:54

HÜVASTI, „FIFA“? Electronic Arts kaalub, kas peaks enda jalgpallimänge drastiliselt muutma

Arendaja ja väljaandja Electronic Arts teatas, et oktoobri alguses poelettidele jõudnud jalgpallimäng „FIFA 22“ on olnud üle ootuste edukas. Purustatud on rekordeid ning nädalaga kogutud üle 9 miljoni mängija. Ometi kaalub stuudio, kas peaks edaspidi ellu viima drastilisi muutuseid.

„Tulevikku vaadates kaalume ümber nimetada enda EA SPORTS jalgpallimängud,“ kirjutab kompanii pressiteates. „See tähendab, et vaatame üle oma nimeõiguse lepingu FIFA -ga, mis on lahus kõigist teistest meie ametlikest partnerlustest ja litsentsidest.“

Rahalises mõttes tundub tegemist olevat mõistliku mõttega. EA sõnul on neil juba praegu üle 300 erineva litsentsilepingu, mis omakorda hõlmavad rohkem kui 17 000 mängijat, 700 tiimi, 30 liigat ja 100 staadionit. Võib vaid oletada, et eraldi leping FIFA brändi kasutamiseks on samuti üpriski korraliku hinnasildiga.

EA poleks ainus tegija, kes nime vahetanud. Tänavu jõudis meieni tasuta jalgpallimäng „eFootball 2022“ Konami poolt. Varasemalt on seeria kandnud nime „Pro Evolution Soccer“. Uus nimi ei suutnud aga teost päästa Steami vihatuima mängu tiitlist.