Foto: Envato Elements
Sisuturundus
8. oktoober 2021, 11:54

5 tähtsat põhjust, miks peaks kohe kollageeni tarbima hakkama!

Keha vananemisprotsess algab juba 25. eluaastast, kui organismis hakkab kollageen lagunema. Uut kollageeni ei suudeta aga vajalikus koguses juurde toota. Nii tekivad  silmaga nähtavad muutused nahas, juustes ja küüntes. Kuid lisaks ka liigestes, luudes ja kõhredes, kus võib tekkida ebamugavus- või lausa valulik tunne.

Kollgeeni sisaldavad toidulisandid on muutunud järjest populaarsemaks. Seetõttu uurisime, miks võiks ja peaks kollageeni tarbima ning jõudsime nende viie põhjuseni.

Kollageen on vananemisvastane!

Kollageen on meie nahale kriitiline komponent, hoides naha pingul ja elastsena. Seetõttu hakkavad esimesed vananemise märgid tekkima just naha kuivuse ja kortsude vormis. Kollageen toidulisandina aitab hoida nooruslikkust ja vähendada kortse.

Uuring, millest võttis osa 69 naist, tuvastas, et peale kaheksa nädala jooksul regulaarselt kollageeni toidulisandi tarbimist, oli naistel paranenud naha elastsus, vähenenud kortsud ning nende nahk oli siledam ja siidisem. Siinkohal on oluline tähele panna, et efektiivne päevane kollageenikogus peaks algama viiest grammist (5000 mg).

Kollageen aitab vähendada tselluliiti ning taastab juuste ja küünte elujõu!

Kollageeni järk-järgulise vähenemise tõttu kaotab nahk vananedes elastsust ja muutub õhemaks. Selle protsessi „kõrvalnäht” on tselluliidi nähtavamaks muutumine – kõik, mis varem peidus oli, on nüüd nähtav. Kollageeni toidulisandi tarbimine aitab muuta naha elastsemaks. Selle tulemusel paistab nahk siledam ning inetud kühmukesed on taas peidus.

Lisaks nahka noorendavale toimele aitab kollageeni tarbimine tuua tuhmunud juustesse läike ning muuta küüned elastsemaks ja tugevamaks.

Aitab ennetada vanusega kaasnevaid liigesemuresid!

Tunned, et 40-aastaselt ei ole enam nii paindlik kui kahekümnendates? Trepist üles sammudes annavad põlved endast märku krudina või valuga? Kuna nii lihastes, liigestes, kõhredes kui ka isegi luudes on kollageen oluline komponent, võib kollageeni toidulisand selliseid tundmusi vähendada. Viimastel aastatel on kollageeni kasutamist uuritud ka osteoartriidi ja reumatoidartriidi korral.

Näide: 147 sportlasega, kes kogesid liigesevalusid, viidi läbi katse, mille käigus nad tarbisid 24 nädalat regulaarselt kollageeni. Tulemuseks oli märkimisväärselt vähenenud liigesevalu.

Toetab ainevahetust ja lihaseid!

Kollageen sisaldab mitmeid asendamatuid aminohappeid, mida keha vajab igapäevaseks efektiivseks toimimiseks. Näiteks glütsiin toetab lihaseid ja ainevahetust olles osaline protsessis, mille käigus glükoos muutub energiaks. Seetõttu on kollageeni toidulisandit hea tarbida peale sportimist ja ka inimestel, kes igapäevaselt suure koormusega tööd teevad.

Kollageen toetab südant ja veel paljusid muid olulisi protsesse kehas!

Hüdrolüüsitud kollageeni sisaldavates toidulisandites on peaaegu 20 erinevat asendamatut aminohapet, millest igaühel on meie kehas oluline roll. Näiteks proliin on aminohape, mille üks ülesanne organismis on aidata ennetada arterite lubjastumist ning arteriseinale rasvataoliste ainete ladestumist.

Kollageen ei ole kindlasti imeravim kõikide hädade vastu, kuid on erinevates uuringutes näidanud positiivset mõju meie kehale ja nahale. Seega, miks mitte proovida ka ise paar kuuri läbi teha.

Pane tähele! Kollageenikadu kehas ei tekita mitte ainult vananemine, vaid ka stress, suitsetamine, unepuudus, liigne päikesekiirgus ja isegi mitmed haigused. Seega, proovi järk-järgult vähendada kahjulikke faktoreid, mis võivad sind enneaegselt vanemaks muuta. Kollageeni toidulisand on abimees sinu teekonnal kauni, noorusliku ja tervisliku eluviisi poole!

Vali kollageen, mis on maitsev ja mida saad päevas piisava koguse!

COLLIBRE KOLLAGEENIJOOGID

Troopilise maitsega joogid, mis sisaldavad 10 000 mg (10g) kõrgeima kvaliteediga Šveitsi päritolu merelist kollageeni, killukese valku ja vitamiine. Jook on pakendatud 140ml pudelisse, mis tähendab, et neid on mugav kotti pista ja maitsva vahepalana tarbida. Valikus on kolm erinevat kollageenijooki, Beauty, Active ja Vital – igaüks natuke omamoodi.

DERMANUTRIX COLLAGEN GEELPAKIKESED

Suukaudne kollageen, mis aitab parandada naha niisutatust, elastsust, vähendada kortse. Dermanutrix Drinkable Collagen toidulisandis sisalduv kollageen on merelist päritolu, seda peetakse kõrgeima efektiivsusega kollageeniks. Seda on lihtne ning meeldiv kasutada. Mõnusalt hapukat passioniviljamaitselist geeli võib tarbida otse pakist või lahustada geel mahla või veega. Üks geelpakike sisaldab 5000mg (5g) kõrgeima kvaliteediga kollageeni.

ETERNAL YOUTH AMPSUD

Valmistatud Eestis

- Eternal Youth ampsud on eriti mõnusad, maitsevad hästi ja sisaldavad rikkalikult kollageeni. Suurepärane viis magusaarmastajatele ühildada kasulik maitsvaga.

Valida saab kolme erineva ampsu vahel:

- Iluampsud – mustsõstrase maitsega gurmeemarmelaadid, millest igaüks sisaldab 1000mg kollageeni. Iluampsude toel saab nahk lisajõudu nooruslik püsimiseks ning juuksed ja küüned elujõudu.

- Liigeseampsud – sidrunimaitselised gurmeemarmelaadid. Sisaldavad samuti 1000mg kollageeni ampsu kohta. Ampsud on mõeldud neile, kes tahaks toetada liigeseid ja kõhresid. Näiteks inimesed, kes teevad sporti/trenni või kelle liigesed saavad koormust näiteks seisva töö või raske füüsilise töö tõttu. Samuti on teatud vanusest hea liigeste kollageeni tarbida, ennetamaks vanadusega kaasnevaid liigeseprobleeme.

- Šokolaadised krõmpsuvad ampsud on eriti populaarsed, sest kellele ei meeldiks šokolaad. Tegemist on šokolaadiga kaetud tatrapallidega, millesse on lisatud ka kollageen. Päevases koguses ehk 4 krõmpsuvas ampsus sisaldub 1500mg kollageeni. Sealjuures neis on nii ilu- kui liigeste kollageen. Kuna baasiks on valgurohke tatrapall, on šokolaadistes ampsudes ka korralik kogus valku.

FINCOLLAGEN KOLLAGEENIPULBRID

Täiesti maitsetu kollageenipulber, mis seguneb väga kiiresti mahla, hommikupudru või smuutiga. Ei jää tükki, ei jäta mingit kõrvalmaitset ega sisalda mingeid lisaaineid. Kollageenikogust, mis smuuti, mahla või hommikupudru sisse segada, saad ise valida.

SUUR EHTEKAMPAANIA

Oktoobris saab rosena.ee e-poes lisaks soodushindadele kollageenitoodete ostuga kaasa kauni ehte. Kampaaniatingimused leiab rosena.ee kodulehelt.

Valiku mainitud kollageenitooteid leiab ka Tradehouse, Prokosmeetika ja Beautyfor kauplustest ning piiratud valikus suurematest Apotheka, Euroapteekidest ja Südameapteekidest.