Riho Rannikmaa.

Foto: Jürgen Niit
Spordivaria
7. oktoober 2021, 16:34

Tunnustatud Eesti treeneri suhtes alustati kriminaalmenetlus (13)

Enam kui 50 aastat judo- ja sumotreenerina töötanud Riho Rannikmaa süüdistatakse judotrennis lapsele rusikaga äsamises ja tema suhtes alustati kriminaalmenetlus.

„Politsei alustas menetluse kontrollimaks meedias esitatud väiteid. Praeguseks on alustatud kriminaalmenetlus kehalist väärkohtlemist käsitleva paragrahvi alusel, kahtlustust kellelegi juhtunuga seoses esitatud ei ole,“ teatas Delfile Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak. Gonjak kinnitas, et lapsevanem ei ole politseisse kuriteoteadet esitanud.

„Kõik on väga absurdne,“ rääkis Rannikmaa Delfile eelmisel nädalal. „Treeningul oli üks õpilane seljaga sinna poole, kus maadlus toimus. Ma müksasin teda, et palun pööra näoga sinna poole, kus maadlus toimus.“

Lisaks süüdistati Rannikmaad selles, et ta näitas ühe tüdruku peal kägistamisvõtet nii jõuliselt, et lapse nägu muutis värvi. Rannikmaa sõnul ei vasta see tõele.

Õhtuleht võttis toona samuti Rannikmaaga ühendust, ent treener ei soovinud teemal enam sõna võtta. „Ausalt öeldes ei taha kommenteerida. Täielik absurd,“ kõlas Rannikmaa lakooniline vastus.