Ott Tänak.

Foto: Vincent Thuillier / Hyundai Motorsport GmbH
WRC
8. oktoober 2021, 10:33

Tänak sai viimasest rallist indu juurde: oleme kahe aastaga teinud suure sammu edasi

Ott Tänak usub, et Hyundai esitus Soome rallil peegeldas meeskonna suurt edasiminekut viimase kahe aasta jooksul. Eestlane ise sai seal mäletatavasti teise koha, tiimikaaslane Craig Breen jõudis samuti poodiumile, tulles kolmandaks.

Hyundai piloot oli enne tänavust hooaega Soomes esikolmikusse jõudnud vaid korra. 1999. aastal saavutas Alister McRae seal kolmanda koha. Teadupoolest pole Korea autotootja meeskond suutnud kiiretel rallidel Toyotale suurt konkurentsi pakkuda. See teeb Tänaku jaoks viimase ralli kaks poodiumikohta veelgi väärtuslikumaks.

„Soome etapp on väga eriline ja suure ajalooga ralli. Seega seal hästi sõitmine on kindlasti tähendusikas. Oleme kahe aastaga teinud suure sammu edasi. Kahju, et me mullu Soomes kihutada ei saanud, sest oleksime kindlasti palju õppinud ning ehk saanud tänavu Toyotat rohkem survestada,“ lausus Tänak WRC kodulehel avaldatud intervjuus.

Tunamullune maailmameister, kes võitis Soome ralli nii 2018. kui ka 2019. aastal Toyota piloodina, näeb siiski Hyundai meeskonnas veel arenguvaru.

„Toyota oli Soomes kindlasti soosik, kuid avaldasime neile survet ning oleme tublisti arenenud. Suutsime mitmes aspektis edasi minna, kuid mitte päris kõiges ning sellel rallil võib olla raske, kui kõik ideaalselt välja ei tule. Kiiretel ja laiadel teelõikudel tuleb võtta riske ning loota, et täiskiirusel kõik õnnestub. Ütleksin, et suutsin tempos püsida. Kuid tehnilisemates kohtades pidin olema väga täpne ja sõitma puhtalt. Ent kaotasin seal üsna palju. See ralli oli kindlasti väga nõudlik ja kohati ka pingeline, kuid nendes kohtades, kus pidavus oli parem ning sõita kergem, oli isegi päris lõbus,“ lisas Tänak.