Sergei Zenjov sai palli lükata tühja väravasse!

Foto: Martin Ahven
Jalgpall
8. oktoober 2021, 22:45

BLOGI | SEE ON VÕIT! Eesti pääses Valgevene alistamisega valiksarjas viimaselt kohalt

Eesti jalgpallikoondise ootus, et saada 2022 MM-valiksarjas kätte esimene võit, sai lõpuks otsa: kodus domineeriti Valgevene vastu peaaegu kõik 90 minutit ja lõpuks teeniti 2 : 0 võit.

23:50

Otseblogi on selle tõdemusega ka lõppenud. Mängu kokkuvõtte ja (peagi) asjaosaliste kommentaarid juba siin:

23:40

Eesti järgmine vastane Wales tegi täna 2 : 2 viigi Tšehhidega.

23:36

Milline lõpp! Vahetusemeeste koll: Teniste andis ideaalselt mõõdetud söödu kaitseliini taha, kust Zenjov konksutas end väravavahist mööda ja lükkas palli tühja väravasse.

23:35

MÄNG ON LÕPPENUD!

23:34
2 : 0

SERGEI ZENJOV!

23:32

Kolm üleminutit!

23:32

Ojamaa ja Kreida mängivad oivaliselt kokku ja selle tulemusel saab Vassiljev vabalt 22 meetrilt proovida. Kahjuks ristnurgast napilt mööda. Terve staadion ohkab, sest see olnuks tänavune Hõbepall.

23:29

Sellega on Eesti vahetused ka tehtud. Kuigi sisse toodi vaid neli mängijat, siis ära on kasutatud kõik kolm vahetuseks antud mängupausi.

23:29

Paskotši välja, Kallaste mängu! Kallaste siirdub vasakule äärele, Teniste tuleb paremkaitsesse.

23:27

Oioioi. Tamm mõtleb kolm korda ümber, kas minna või mitte minna tema suunas tulnud pallile ja selle aja jooksul jõuab selleni vastaste ründaja. Õnneks käkivad külaised rünnaku ära, aga väga karm eksimus nii tähtsas mängufaasis. Viis minutit veel.

23:25

3597 on ametlik publikuarv ehk üle 700 väljastatud pileti jäi kasutamata, mis on väga suur number.

23:24

Teniste sisse toomine on ka igati loogiline, seda vasakut äärt veidi kindlustama. Ojamaa puhta ründajana kasutamine on huvitavam lüke, aga eks selle eesmärk on lihtsalt kaitsjaid värskete jalgadega hirmutada.

23:22

10 minutit minna! Eesti järgmised vahetused:

Ojamaa Anieri asemele ründesse, Teniste asendab vasakul äärel Sinjavskit!

23:21

Eesti koondise 14. nurgalöök on ohtlikkuselt teisel kohal: pall jõuab välja tagaposti, kuhu tõttab Kuusk, aga ei jõua palli peale. Millimeetrid lahutasid Eestit teisest väravast.

23:16

Häberli ajab küljejoone ääres sõbralikult juttu piirikohtunikuga, kes unustab korraks ära liini jälgimise ja ehmatab isegi ära, kui see on viis meetrit kaugemale liikunud.

23:13

Kuna Valgevene on siiski oma olemuselt Venemaa vasallriik, siis tasub ära mainida, et 68. minutil võtsid Eesti fännid esimest korda üles Putini pimedasse kohta saatmise viisijupi.

23:11

Väravalööja Sorga tööpäev on otsas! Teenitud aplaus korralikult rüganud ründajale. 20 minutit minna!

23:08

Valgevene teeb veel kaks vahetust, nende vasak äär saab täiesti uutmoodi mehitatud. Eesti saadab peagi väljakule Sergei Zenjovi.

23:04

Anier tekitab 62. minutil järgmise ohtliku olukorra: seekord vasakult äärelt. Tsenderdus läheb otse värava peale ja väravavaht on tagurpidi liikudes hädas, aga pall kukub võrgu katusele, mitte lati alla.

23:03

Ehk siis: kiitus Anierile, tema võitles selle värava välja, aga samas ka andestamatu eksimus Valgevene kaitsjalt. Sellises olukorras tuleb pall puhtaks lüüa, mitte hakata enda värava poole liikuma.

Loe rohkem