Shannon Courtenay (vasakul) kaotab oma kukk-kaalu meistrivöö kindlasti. Kas Jamie Mitchellil õnnestub see endale saada, on juba teine küsimus.

Foto: Reuters / Scanpix
Võitlussport
9. oktoober 2021, 15:13

NAISTE KÄTŠ: poksija süüdistas tiitlikaotuses menstruatsiooni, rivaal naeruvääristas väidet

Briti poksituus Shannon Courtenay pidanuks laupäeval kaitsma oma kukk-kaalu WBA meistritiitlit Jamie Mitchelli vastu. Matš toimub, aga tiitlivööd ta kaitsta ei saa – Courtenay osutus võistluseelsel kaalumisel liiga raskeks. Poksija kirjutas tiitlikaotuse ootamatult alanud päevade arvele.

„Meil ei olnud laagris mingeid kaaluprobleeme ning terve nädala olin väga heas kohas ja valmis. Olime eile kaalus ja valmis võitluseks, aga eile õhtul algas ootamatult mu menstruaaltsükkel, mis ilmselgetel põhjustel paneb naised kaalus juurde võtma,“ selgitas Courtenay sotsiaalmeedias, miks kaal näitas sellele astudes 54,7 kilo. Kukk-kaalu piiriks on naistel 53,5 kilo.

Courtenayle anti kaks tundi üleliigse 1,2 kilo maha saamiseks, kuid britt ei naasnud kaalule ja kaotas seetõttu tiitlivöö. Matš Mitchelliga toimub ja ameeriklanna võib võidu korral WBA meistrivöö ümber heita. Peaks edu saatma aga Courtenayd, jääb tiitel omanikuta.

Profipoksikarjääris kaheksast matšist seitse võitnud Courtenay sõnas enda avalduses, et on kirjeldamatult löödud: „Seda pole kunagi varem juhtunud. Olen alati professionaalne, aga see oli füüsiliselt minu kontrolli alt väljas.“

Supersulgkaalu valitsev WBO meister Mikaela Mayer, kelle profikarjäär on senini koosnenud 15 võidust, naeruvääristas aga Courtenay vabandust.

„Järjekordne meister kaotab tiitli kaalul. Nii et ta oli päev varem õiges kaalus, aga ärkab üles 1,2 kilo üle, sest „päevad“? 1,2?! Seda ei juhtu,“ kirjutas Mayer Twitteris. Courtenay lihtsalt ei pingutanud tema sõnul piisavalt: „Kui sa oled enne kaalumist hädas piiridesse jäämisega, ei ole sul aega nägu pähe teha ja end meikida, sa higistad viimase hetkeni.“