Ole Gunnar Solskjär (vasakul) ja Cristiano Ronaldo.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
9. oktoober 2021, 20:46

Portugali koondise peatreener kritiseeris Manchester Unitedi juhendajat: Ronaldol on vaja rohkem mänguaega (1)

Portugali jalgpallikoondise juhendaja Fernando Santos vihjas, et meeskonna staarründajale Cristiano Ronaldole tuleks Manchester Unitedis rohkem mänguaega anda. Viimases Inglismaa meistriliiga mängus Evertoni otsustas klubi peatreener Ole Gunnar Solskjär ta pingile jätta ja alles teisel poolajal platsile vahetada.

United pidi selles mängus leppima 1 : 1 viigiga. Nende hooaja algus pole olnud kõige õnnestunum: liigas ollakse küll neljandal kohal, ent meeskonna esitused on olnud rabedad ning enne Evertoniga viiki mängimist kaotati koduplatsil Aston Villale.

36aastane Ronaldo on sel hooajal olnud tiimi resultatiivseim ründaja: tal on kuue mänguga kirjas viis väravat. Portugallane valiti meistriliigas septembrikuu parimaks mängijaks. Solskjär on pidanud mõistlikuks teda võimalikult palju säästa, et hea hoog saaks jätkuda. See otsus on pälvinud aga palju kriitikat: Unitedi endine peatreener, legendaarne Sir Alex Ferguson ütles hiljuti, et meeskonna paim mängija peab alati mängima.

Ka Portugali juhendaja Santos tõdes, et Ronaldol on vaja rohkem minuteid koguda. Sestap kavatseb ta legendaarset ründajat kasutada tänases sõprusmatšis Katari vastu.

„Ta [Ronaldo] mängib [Katari vastu], sest tal on vaja minuteid koguda. Karjääri sellises faasis on see oluline,“ vahendas Santose sõnu Daily Mail.

„Ta sai viimati täismängu kirja meistrite liigas [29. septembril Villarreali vastu]. Kui ta mängiks ainult Luksemburgi vastu, tuleks tal sisse sisuliselt 15 päeva pikkune paus. Tõenäoliselt lasen Ronaldol mängida Katari vastu, eks selgub, kas ta alustab algkoosseisust võib tuleb platsile teisel poolajal. Selleks, et ta saavutaks enne Luksemburgiga kohtumist hea mängurütmi,“ lisas Santos.

Portugal juhib MM-valiksarjas A-alagruppi, olles viiest mängust võitnud neli. Neil on koos 13 punkti, järgneb Serbia 11 silmaga.