Anett Kontaveit.

Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
10. oktoober 2021, 08:53

HÄSTI! Kontaveit pääses Indian Wellsis kolmandasse ringi

Anett Kontaveit (WTA 20.) pääses Indian Wellsi tenniseturniiril kolmandasse ringi. Itaallanna Martina Trevisan (WTA 66.) andis talle loobumisvõidu, kui Eesti esireket juhtis 6 : 3, 5 : 2.

Itaalia tennisist oli teises setis hädas vasaku jala reielihase vigastusega ning võttis ka meditsiinilise pausi. Kui Kontaveit oli ta servi kolmandat korda järjest murdnud, otsustas Trevisan edasi mängimisest loobuda.

Kuigi tulemus viitaks otsekui kindlale võidule, oli matš tegelikult küllaltki tasavägine. See kestis kokku tund ja 33 minutit ning eestlanna päästis kokku seitse murdepalli.

Kui Trevisan oli avaringis pidanud maha pea neljatunnise lahingu, alistades lõpuks tulemusega 6 : 4, 6 : 7 (8), 6 : 4 tšehhitari Marie Bouzkova (WTA 93.), siis turniiril 18. asetusega Kontaveit pääses sarnaselt teistele tippudele otse teise ringi.

32 parema seas kohtub Kontaveit kanadalanna Bianca Andreescuga (WTA 21.), kes tegi täna tulemusega 7 : 6 (2), 5 : 7, 6 : 2 säru ameeriklannale Alison Riske'ile (WTA 51.). Andreescu ja Kontaveit madistasid viimati juunis Eastbourne'i murul kaheksandikfinaalis, mille võitis eestlanna geimidega 6 : 3, 6 : 3.

„Pinnas on nüüd teine, seega võivad asjad minna mõlemat pidi, sest meie mõlema mängustiil sobib kõvale väljakukattele,“ sõnas Andreescu eesootava lahingu kohta. „Arvan, et tuleb vinge matš. Ta on väga hea tennisist.“