Sebastien Ogier.

Foto: AFP/Scanpix
WRC
10. oktoober 2021, 13:08

Ogier: tean, mida mul on vaja tiitlivõiduks teha

Valitsev maailmameister Sebastien Ogier edestab autoralli MM-sarjas kaks etappi enne hooaja lõppu lähimat konkurenti, tiimikaaslast Elfyn Evansit 24 punktiga, kuid ta teab, et tiitlivõitlus pole veel läbi. Seetõttu läheb prantslane järgmisel nädalal toimuvale Hispaania rallile eesmärgiga see võita.

Karjääri viimast hooaega tegev Toyota piloot on tänavust sarja juhtinud alates aprillist, mil ta võitis Horvaatia ralli. Ogier tunnistas, et see on tal sõitmise keeruliseks teinud, sest ta on pidanud pea igal rallil esimesena rajal minema.

„Sel hooajal on olnud raske, sest olen pidanud sisuliselt igal rallil tegeleme teede puhastamisega – kaheksal etapil kümnest, kui täpne olla. Seda on üsna palju,“ sõnas Ogier portaali DirtFish vahendusel.

Hispaania rallil on tal üks eesmärk: kindlustada kaheksas MM-tiitel.

„Tean, mida mul on vaja Hispaanias teha. See on päris lihtne: pean ralli võitma ja siis on asi tehtud. Ma ei sõida rallit, et teisena lõpetada. Kui mul on hea võimalus, siis võitlen [võidu] nimel ning kavatsen seda teha ka Hispaanias,“ selgitas Ogier.

Meeskonnakaaslane Evans, kes lõpetas eelmise hooaja teisena, tõdes, et tema šansid tiitli võitmiseks on õrnad.

„Teame, et vahe on jätkuvalt päris suur. Kuid olen terve aasta vältel lubanud, et anname igal rallil endast parima, saagu lõpuks, mis saab,“ lausus Evans.