Andy Murray.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
11. oktoober 2021, 12:10

VIDEO | SERVIÄSS: Murray lubas fännide vilekoori kiuste edasi trikitada (1)

Šoti tennisist Andy Murray (ATP 121.) kasutas Indian Wellsi tenniseturniiril altkäeservi ning sai kirja ka ässa, sest tema vastane Carlos Alcaraz (ATP 38.) ei jõudnud sellele reageerida. Kuigi publikule ei läinud selline võte korda, ei teinud kahekordne olümpiavõitja sellest välja ning tõotas seda tulevikus uuesti proovida.

34aastane Murray alistas lõpuks kolm tundi kestnud matšis endast 16 aastat noorema hispaanlase tulemusega 5 : 7, 6 : 3, 6 : 2 ning pääses kolmandasse ringi.

Pärast matši sõnas ta, et ei tundnud altkäeservi pärast piinlikkust, vaid pidas seda targaks löögiks.

„Kui vaadata, kus ta matši alguses servi vastuvõtmiseks seisis, siis see muutus esimese seti lõpuks. Ta hakkas vastu võtma järjest kaugemalt, seega serviga oli üha raskem punkte võita. Mõtlesin, et kuna ta seisab nõnda kaugel, siis miks mitte seda proovida ja vaadata, kas ta tuleb taas natuke lähemale. Publik ei elanud mulle niikuinii kaasa ning väljakud on siin kohutavalt aeglased.

Mõistagi ei oodanud ma, et võin niimoodi ässa lüüa. Ta oli nii kaugel, et ei jõudnud reageerida. See oli nutikas serv. Tegin seda mängus esimest korda ning sain kohe ässa. Kokku lõin neid kolm, millest ühe altkäelöögiga. Ehk proovin seda tulevikus veelgi, kui vastased nii kaugel seisavad,“ lausus Murray portaali Tennishead vahendusel.

Altkäeservi on teiste seas kasutanud ka Austraalia tennisist Nick Kyrgios, kellele on see vaata et leivanumbriks.