Kelvin van der Linde (3) üritas Liam Lawsonist (30) mööduda ilmselgelt reeglite vastaselt kurvi lõigates, aga sai vaid viiesekundilise karistuse.

Foto: Heiko Becker / Imago / Scanpix
Auto-Moto uudised
11. oktoober 2021, 13:12

VIDEO | Vipsi tiimikaaslaselt rööviti kereautode meistritiitel eriti alatul moel

Euroopa nimekaim kereautosari DTM uhkustas selle hooaja eel, et enam ei ole nende stardirivis tehasemeeskondi ehk võistlus on ausamast ausam. Hooaja viimane etapp näitas väite naeruväärsust ja kannatajaks oli Jüri Vipsi F2-sarja tiimikaaslane Liam Lawson, kellelt DTMi debüüthooajal teenitud meistritiitel rööviti.

Uusmeremaalane Lawson võitis hooaja 24 võidukihutamisest kolm ja lõpetas viiel teisena. See tähendas, et pühapäevase viimase võidukihutamise eel, kus Lawson startis veel ka esikohalt, näis tema edu kahe ainsa ohustaja ees turvaline. Sõidu alustuseks rammis üldtabelis teisel kohal olnud Kelvin van der Linde nahaalselt lootusetu manöövriga aga Lawsoni rajalt, aga ka see ei tähendanud veel Lawsonile midagi hullu. Van der Linde sai küll vaid viiesekundilise ajakaristuse, kuid tema šansid vajalik võit võtta olid samuti kustunud.

Tsirkuseks läks aga võidukihutamise, mil pikkust 55 minutit pluss üks ring, lõpus. Lawson ja van der Linde olid konkurentsist väljas ja kolmas mees, kes tiitli võinuks võtta, Maximilian Götz, paiknes alles kolmandal kohal. Liidrist lahutas HRT meeskonda kuuluvat sakslast 13 sekundit, mis pidanuks olema ületamatu ülesanne. Seda enam, et ees olid kaks Winwardi ehk konkureeriva „eratiimi“ sõitjat.

Aga nii Winward kui ka HRT kasutavad mõlemad Mercedese masinaid. Järsku hakkasid mõlemad selg ees Götzile vastu tulema. Siililegi selge, et kuskilt kõrgemalt oli tulnud käsk, et DTMi, Deutsche Tourenwagen Mastersi, võit peab kuuluma Saksa masinal sõitvale sakslasele.

Šveitslane Philip Ellis lasi Götzi mööda 64., austerlane Lucas Auer 67. ringil. Götz võitis kolme punktiga meistritiitli!

Ka nädalavahetuse avasõidus startis Lawson liidrikohalt, kuid lõpetas kolmandana, sest van der Linde banzai-manööver avakurvis läks mõlemale paar kohta maksma.

„Ma olen ilmselgelt väga pettunud ja tunnen oma meeskonnale kaasa. Nad väärinuks seda tiitlit. Et sama mees mind ikka ja jälle välja sõidab ütleb kõik. Esimene kurv, esimene ring – mida siin öelda on?“ ahastas pärast röövitud võitu Lawson. Van der Linde on tema hinnangul kõige räpasem idioot, kelle vastu uusmeremaalane kunagi võistelnud.