Anett Kontaveit

Foto: Mark J. Terrill / AP / Scanpix
Tennis
12. oktoober 2021, 01:26

VÕIMAS! Kontaveit jõudis Indian Wellsi turniiril 16 parema hulka ja on jooksvas hooaja edetabelis 15. kohal (2)

Anett Kontaveit (WTA 20.) pääses mainekal Indian Wellsi tenniseturniiril kaheksandikfinaali, kui alistas 32 parema seas kanadalanna Bianca Andreescu (WTA 21.) 7 : 6 (5), 6 : 3.

Tund ja 50 minutit kestnud kohtumise avasetis jäi Eesti esireket küll kiirelt murdega 0 : 2 taha, ent siis võitis neli geimi järjest ja oli ise peal seisuga 4 : 2 ning 5 : 3. Tunamullu USA lahtised võitnud Andreescu suutis viia seti kiiresse lõppmängu, aga seal oli Kontaveit siiski parem seisuga 7 : 5.

Teises setis andsid mõlemad kiirelt enda servigeimid ära ja selle tagajärjel suutis Andreescu haarata 3 : 1 eduseisu, mis sulas aga kiirelt hoopis 3 : 5 kaotusseisuks. Seejärel sai Kontaveit servida matši võidule, mis tal ka kenasti õnnestus.

Kontaveit lõi täna kolm ässa ja tegi sama palju topeltvigu. Kümnest murdepallist õnnestus tal ära lahendada viis.

„See oli algusest lõpuni väga tasavägine mäng. Teadsin, et Bianca on kõva võitleja ja mäng on läbi alles siis, kui see on päriselt läbi,“ rääkis Kontaveit võidu järel intervjuus. Kui eestlannalt küsiti tema edu saladuse kohta, siis vastas ta läbi naeru: „Ma olen oma tennist nautinud ja see on olnud väga lõbus. See ongi võti. Loomulikult on Dmitri [Tursunov]kõvasti aidanud ja aitäh ka talle.“

Jooksvas hooaja edetabelis on Kontaveit tõusnud juba 15. kohale, aga nii tema ees kui järel on mitu tennisisti veel Indian Wellsis konkurentsis. Maailma edetabelis kerkib ta hetkeseisul ühe koah võrra. Hiljuti kaks WTA turniiri võitnud Kontaveiti karjääri parim edetabelikoht on 14.

Järgmises ringis kohtub Kontaveit tšehhitari Karolina Pliškova (WTA 3.) ja brasiillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 116) matši võitjaga.