Enne suvel Nice'iga liitumist mängis Mario Lemina (paremal) Inglismaa kõrgliigas Fulhami ridades.

Foto: LAURENCE GRIFFITHS / AFP / SCANPIX
Jalgpall
12. oktoober 2021, 09:33

300 000 EUROT! Koondisemängul jalgpallurid on röövlitele lihtne saak

Jalgpallurid on röövlitele imelihtsaks sihtmärgiks: miljonid inimesed üle maailma teavad, kui sportlased parajasti kodunt eemal on. Värskeim kriminaalide ohvriks langenud vutimees on Nice’i poolkaitsja Mario Lemina.

Lemina oli parajasti Gaboni koondisega MM-valikmängul, kui relvastatud pätid tema Nice’i äärelinnas paiknevasse koju sisse murdsid, vahendab AFP. Kuidas on teada, et röövlid võtsid relvad kaasa? Sest Lamina abikaasa oli sel hetkel kodus ja kurjategijad ähvardasid teda.

Kriminaalid võivad oma saagiga rahule jääda: kohaliku politsei sõnul rööviti Lemina kodust kokku 300 000 euro väärtuses käekelli ja muid väärisesemeid.

Nice’i pätid on ilmselt läbi hammustanud, et vutimehi on kõige lihtsam tühjaks röövida just koondisepauside ajal. Täpselt aasta tagasi oli Kasper Dolberg Taani koondise juures, kui Nice’i lennujaamast ärandati tema auto ja tehti tühjaks ka ründemängija kodu.

Kuna jalgpallimänge kantakse üle kümnete telekaameratega, teavad pätid väga täpselt, kus nende sihiks olevate häärberite omanikud parajasti viibivad. Üheks kõige suuremaks probleemiks on see Inglismaal Liverpoolis: läbi aastate on seal sisse murtud selliste nimekate mängijate nagu Romelu Lukaku, Wayne Rooney, Sadio Mane, Dejan Lovreni, Roberto Firmino, Pepe Reina, Dirk Kuyti, Peter Crouchi, Steven Gerrardi ja teiste kodudesse.

Kui Ragnar Klavan kuulus Liverpooli hingekirja, oli klubi tungiv soovitus kõik internetist tellitud pakid lasta saata meeskonna treeningkeskusesse, et mitte lasta liikvele infot jalgpalluri koduaadressiga.