Kodusaalis jäid tartlased Lissaboni Benficaga hätta. Kuidas läheb võõrsil?

Foto: Maria Kilk
Võrkpall
12. oktoober 2021, 14:28

Tartu pole vaatamata äraütlemata raskele seisule meistrite liiga lootust maha matnud

Kolmapäeval jätkab oma teekonda võrkpalli meistrite liiga esimeses eelringis Tartu Bigbanki meeskond. Võõrsil madistatakse Portugali esiklubi Lissaboni Benficaga ja tartlaste seis pole matši eel kiita.

Emajõe ääres toimunud avamängus sai 3 : 1 võidu Benfica, mis tähendab, et Tartul on eksimisruumi maksimaalselt ühe geimi jagu. Võõrsil tuleb võita 3 : 0 või 3 : 1 ja seejärel parem olema ka kuldses geimis.

Avakohtumises olid Tartul nii esimeses kui teises geimis käes suured eduseisud, mis lõpuks käest anti. Samas näitas see, et ülikogenud vastast on võimalik surve alla panna. Peatreener Alar Rikberg ütles pärast keeruliselt kulgenud matši , et vaatamata raskele olukorrale minnakse ka võõrsile võitu püüdma. „Me oleme veel elus. Kokkuvõte on see – mis on minul selge ja mis tuleb meestele selgeks teha –, et nendega on võimalik mängida. Neid on võimalik võita ja sellest paarist on võimalik edasi saada. Äraütlemata raske, aga võimalik,“ sõnas peatreener, kes soovib sarnaselt avamängu kahele esimesele geimile ka karukoopas vastase serviga surve alla panna.

Tartu meeskonnaga sõitis Portugali ka nurgaründaja Taavet Leppik, kes ei ole saanud vigastuse tõttu seni meistrite liigas kaasa teha.

Tartu ja Lissaboni paari võitja läheb teises eelringis vastamisi kas soomlaste Sastamalaga või Hollandi klubiga Apeldoorn. Kaotaja langeb aste madalamale CEV Cupile, kus tuleks vastamisi minna Venemaa tippklubi Kaasani Zenidiga.

Rikberg tõdeb, et Vene klubi Tartus nägemine oleks omaette vaatamisväärsus, ent variante tippe kodumaal näha, on teisigi: „Meil on siin võimalik korraldada erinevaid võrkpallipidusid – mängime kolmanda ringini, kaotame seal, siis tuleks vastu Modena (Itaalia klubi), mängime neljanda ringini ja võidame, siis oleme meistrite liigas, tulevad mitmed tipptiimid. Võrkpallipidusid on igal juhul Tartusse oodata.“

Mäng algab kolmapäeval Eesti aja järgi 22.00. Otsepilti näitab ETV+.