Jari-Matti Latvala.

Foto: Reuters/Scanpix
WRC
12. oktoober 2021, 17:09

Toyota loodab Hispaanias kindlustada teisegi MM-tiitli

Kaks etappi enne autoralli MM-sarja hooaja lõppu on selge, et maailmameistriks tuleb Toyota piloot. Meeskonna pealik Jari-Matti Latvala loodab, et neil õnnestub Hispaanias vormistada tiitlivõit ka tootjate arvestuses.

Hetkel on tiimil koos 439 punkti, sellega ollakse üldarvestuses liidrid. Teoreetiliselt on vaid Hyundail võimalik neid püüda, ent nad jäävad Toyotast maha 61 silmaga.

„Hispaaniasse on tore tagasi minna, eriti sellepärast, et tegu on taas asfaldiralliga. Sealsed asfaltteed on MM-sarjas ühed parimad ning oma sõitjakarjääri ajal nautisin nendel kihutamist. Mõistagi on see meile hea, et liidritena ei pea me [esimestena rajale minnes] seal kruusateid puhastama. See on väga põnev, et ainult Toyota piloot saab maailmameistriks tulla, kuid meie eesmärgiks on koguda Hispaanias piisavalt punkte, et kindlustada tiitel võistkondlikus arvestuses. Meil on selleks hea võimalus, kuid peame olema hästi valmistunud ning peame rallil oma tulemused ära tegema,“ lausus Latvala meeskonna pressiteate vahendusel.

Sõitjatest tuleb tänavu maailmameistriks kas Sebastien Ogier või Elfyn Evans. Neil on koos vastavalt 190 ja 166 silma.

Hispaania ralli toimub 14.-17. oktoobrini.