Dmitri Tursunov (paremal) ja Anett Kontaveit.

Foto: ZUMAPRESS.com/Scanpix
Tennis
12. oktoober 2021, 19:05

Kontaveidi treener: tahtsin tuua väljakule agressiivsema Aneti

Anett Kontaveidi (WTA 20.) koostöö treener Dmitri Tursunoviga on kulgenud edukalt. Augustis võitis Eesti esireket karjääri teise ning septembris kolmanda WTA tenniseturniiri. Venelasest juhendaja sõnul pole nad suuri muudatusi teinud, vaid keskendunud sellele, et hoolealune suudaks olemasolevaid võimeid paremini ära kasutada.

Mängijana seitse ATP turniiri võitnud 38aastane treener selgitas, et Kontaveidi üheks trumbiks on agressiivsus.

„Ta on pisut agressiivsem, mis on kaasasündinud omadus. Tal on mängus see sisemiselt olemas, kuid see on mingil määral maha surutud. Ta peaks selle ära kasutama."

Tahtsin tuua väljakule agressiivsema Aneti ning tegelesin asjadega, mis annaks talle selleks enesekindlust. Kui püüad olla agressiivne, kuid miski ei toeta seda, siis muutud ebastabiilseks ning lööd pallid vastu tagumist seina,“ kirjeldas Tursunov oma õpilast portaalile Tennis.com.

Hiljuti jättis Kontaveit pooleli Chicago turniiri, kurtes väsimuse ja väikese vigastuse üle. Otsus teise ringi matšist loobuda langetati tõsisema trauma vältimiseks. „Mõnikord võib pisike vigastus viia suuremani,“ selgitas Tursunov.

Kontaveidi üheks suurimaks eesmärgiks praegu on jõuda maailma edetabelis esikümnesse. Käimasoleval Indian Wellsi tenniseturniiril on eestlanna jõudnud kaheksandikfinaali ning paikneb jooksvas WTA edetabelis 15. kohal. 2019. aastal oli ta korra ka maailma 14. reket.

„Kui ta ütleb mulle, et tahab olla esikümnes, siis ei keskendu me järgmise [WTA] 250 kategooria turniiri võitmisele. Need ei aita edetabelit silmas pidades kaasa. Ma ei keskendu ainult sellele, et võita üks mäng iga hinna eest. Proovime viia tema mängu tasemele, mis võimaldaks tal võistelda [esikümne mängijatega],“ lausus Tursunov.

Treenerina annab ta sportlasele nõu ka teistes valdkondades, mis võivad tennisemängus kasuks tulla. „Toitumine, vormis püsimine, otsused, mis võivad tagasilööke põhjustada. Tuleb mõelda pikas perspektiivis,“ sõnas Tursunov.

Kontaveit mängib praegu USAs Indian Wellsi WTA turniiril, kus on jõudnud 16 parema sekka. Seal kohtub ta brasiillanna Beatriz Haddad Maiaga (WTA 116.) Matš algab homme Eesti aja järgi kõige varem kell 4 hommikul.