Anett Kontaveit.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
13. oktoober 2021, 08:10

ÜLIKINDEL VÕIT! Kontaveit pääses Indian Wellsis mängeldes veerandfinaali (1)

USAs toimuval Indian Wellsi tenniseturniiril jätkuvad Anett Kontaveidi (WTA 20.) suurepärased esitused. Nii kulus tal kaheksandikfinaalis vaid pisut üle ühe tunni, et kukutada konkurentsist Brasiilia tennisist Beatriz Haddad Maia (WTA 115.).

Kolmandas ringis oli Haddad Maia jagu saanud turniiril esimest paigutust omanud tšehhitarist Karolina Pliškovast (WTA 3.), kuid meie esireket ei andnud talle vähimatki võimalust. Avasetis hoidis Kontaveit kindlalt oma servigeime ning murdis omakorda kõik kolm vastase servigeimi – esimene vaatus seega eestlannale 6 : 0!

Ka teises setis murdis Kontveit kohe Haddad Maia servigeimi ja pääses juhtima 3 : 0. Seejärel suutis brasiillanna kahel korral oma servi hoida – loomulikult tegi sama ka meie piiga – kuid matši viimaseks jäänud geimis ei suutnud Haddad Maia teenida enda servil ainsatki punkti ja nii olid Kontaveidi võidunumbrid lõpuks 6 : 0, 6 : 2.

Kontaveit oli eriti võimas esimesel servil: selle õnnestumisprotsent oli 75 ja ta võitis esimeselt servilt 85 protsenti punktidest. Eestlanna lõi ka ühe serviässa ja tegi kaks topeltviga.

Neljapäeva õhtul toimuvas veerandfinaalis kohtub Kontaveit tuneeslanna Ons Jabeuriga (WTA 14.), kes alistas oma kaheksandikfinaalis venelanna Anna Kalinskaja (WTA 151.) 6 : 2, 6 : 2. Omavahel on seni kohtutud kahel korral ja mõlemad matšid on võitnud Jabeur. Viimati mindi vastamisi augusti keskel Cincinnatis, siis olid tuneeslanna võidunumbrid 6 : 2, 4 : 6, 7 : 5.