Viimati kohtusid Ons Jabeur ja Anett Kontaveit augusti keskel Cincinnatis, siis olid tuneeslanna võidunumbrid 6 : 2, 4 : 6, 7 : 5.

Foto: AFP/Scanpix
Tennis
13. oktoober 2021, 15:03

Kontaveidi järgmine vastane oleks õnnelik ka eestlanna võidu korral

WTA kõrgeima tasemega tenniseturniiril Indian Wellsis ristavad veerandfinaalis reketid head sõbrannad Anett Kontaveit (WTA 20.) ja tuneeslanna Ons Jabeur (WTA 14.). Kuigi nende viimase omavahelise matši võitis augusti keskel Jabeur, seab tuneeslanna soosikukoorma pigem Kontaveidi õlule.

„Ma ootan väga rasket mängu,“ tõdes kaheksandikfinaalis venelanna Anna Kalinskaja (WTA 151.) alistanud Jabeur. „Viimati mängisime Cincinnatis, kuid praegu tundub mulle, et Anett on justkui teistsugune mängija, märksa enesekindlam. Ta on mänginud uskumatult, vaatasin tema esitust, kui ta võitis Ostrava turniiri. Ma pean mängima oma mängu, kuid pean muutma rütmi.“

Jabeur lisas, et soovib veerandfinaalist peamiselt seda, et platsil oleks lõbus.

„Ta on mänginud nii hästi,“ jätkas aafriklanna Kontaveidi kiitmist. „Ta on uskumatult hea mängija ning minu sõber, suurepärane sõber. Lahing tuleb vägev, kuid juhtugu mis tahes, ma annan endast parima. Kui võidan mina, siis mina, kuid kui võidab tema, olen ka tema üle siiralt õnnelik.“

Kaheksandikfinaalis Brasiilia üllatajale Beatriz Haddad Maiale (WTA 115.) säru teinud Kontaveit on nüüd võitnud üheksa matši ja 18 setti järjest ning ta tunnistas ka ise, et tunneb end väljakul väga hästi ja mängib head tennist.

„Mul on vöö vahel mitu võitu ja see teeb meele heaks, kuid [Jabeuriga] tuleb kindlasti kõva andmine. Ons on mänginud tõeliselt hästi. Kuid olen enda mängus kindel, nii et olen lahinguks valmis, tulgu mis tuleb,“ ütles eestlanna.