Robert Valge (mikrofoniga) tegi Tiit Soku (paremal) ja ülejäänud Tartu Ülikooli elu põrguks.

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
13. oktoober 2021, 21:53

Äsja Tartu duublit klohminud Pärnu Sadam pani veerandfinaali avamängus selili ka tartlaste esinduse. Kandimaa: kaitses teevad mõned asjad muret

Eesti karikavõistluste kaheksandikfinaalis Tartu Ülikool/Eviko konkurentsist lülitanud Pärnu Sadam tegi veerandfinaali avamängus võõrsil tuule alla ka tartlaste esindusvõistkonnale Tartu Ülikool Maks & Mooritsale seisuga 82 : 73.

Pärnu sai kõva eduseisu sisse juba avaveerandiga, mis võideti 26 : 16, seejuures olid tartlased eduseisus 14 : 7, aga Pärnu vastas sellele 19 : 0 spurdiga. Tasapisi vedas kodumeeskond end järgi ja viimast veerandaega alustati viiepunktilisest kaotusseisust, aga kordusmänguks on Pärnul sees üheksapunktiline eduseis.

Võitjate poolelt viskas hiljuti ka Tartut esindanud Robert Valge 24 punkti, millest pooled punktid tulid kolmestest. Kümne punkti ja 14 lauapalliga panustas Arturas Valeika. Tartu Ülikooli kõige resultatiivsem oli 20 punkti ja kaheksa lauapalliga Adomas Drungilas, 12 punkti ja üheksa resultatiivset söötu sai kirja Edmunds Elksnis.

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul sai saatuslikuks avaveerandi lõpu mõõn. „Kaitses teevad mõned asjad muret, Pärnu sai eriti palju teha kordusviskeid. Nad said 20 ründelauda, mis on ilmselgelt liiga palju. Olime mänguks valmis ja alustasime hästi, aga siis tuli viieminutiline mõõn, mis lõpuks saigi saatuslikuks. Selliseid perioode peame vältima, kui tahame mänge võita,“ sõnas Kandimaa klubi pressiteenistuse vahendusel.

Esimesena kindlustas koha poolfinaalis TalTech, kel oli juba avamängust Rakvere Tarva vastu sees 13-punktiline eduseis. Täna teenis TalTech võõrsil 80 : 67 võidu. Ran Andre Pehka tõi TalTechi kasuks 19 punkti, Tarva resultatiivseim oli 12 punktiga Aleksa Nikolic.

TalTechi vastase poolfinaalis selgitavad välja just Tartu Ülikool ja Pärnu Sadam. Teises tabelipooles on omavahel veerandfinaalis vastamisi AVIS UTILITAS Rapla ja BC Kalev/Cramo ning Tallinna Kalev ja KK Viimsi.