KAHJU: Lissaboni Benfica oli kahe mängu kokkuvõttes Tartu Bigbankist kindlalt paremad.

Foto: Maria Kilk
Võrkpall
13. oktoober 2021, 23:22

KAHJU: Tartu Bigbank võitles südilt, aga meistrite liiga teekond lõppes Portugalis (1)

Tartu Bigbanki teekond meistrite liigas sai teises eelringis otsa, kui võõrsil pääses Lissaboni Benfica tartlaste vastu ette 2 : 1. Kuivõrd avamängus teenisid portugallased Tartus 3 : 1 võidu, siis langes valitsev Eesti meister CEV Cupile.

Bigbank vajas täna 3 : 0 või 3 : 1 võitu ning seejärel veel ka kuldse geimi võitu. Paraku suutsid tartlased esimeses geimis 7 : 8 seisuni hoida mängu tasavägisena, aga seejärel pääses Benfica kiirelt 18 : 12 ette ning esimene geim oli läinud. Lõpuks suutis Bigbank vahe vähendada 21 : 25 peale.

Teine geim oli Tart poolt oluliselt veenvam ning see võideti lausa 25 : 17 ja Bigbank püsis elus. See tähendas aga seda, et vaja oli võita koguni järgmised kolm geimi ja seda ei suudetud. Kolmas geim kuulus Benficale seisuga 25 : 21 ning see tähendas, et paari saatus oli otsustatud.

Tartu Bigbanki eurohooaeg jätkub nüüd CEV Cupil, kus on nende vastaseks Venemaa superklubi Kaasani Zenit.

Kuigi seeria saatus oli otsustatud, siis mäng jätkus ja Bigbank vahetas neljandaks geimiks platsile Aleksander Kordase, Valentin Kordase ja Taavet Leppiku. Bigbank läks seal küll 8 : 6 ette, aga siis ärkasid taas ka portugallased ja võeti ka selles geimis kindel 25 : 20 võit.

Bigbanki resultatiivseim oli täna Martti Juhkami 18 punktiga (+11; rünnak 47%), Albert Hurt lisas 16 (+7; 54%) ja Kevin Soo 9 (+8; 75%) punkti. Benfica parim oli 67-protsendilise tabavuse juures 22 punkti kogunud brasiillane Andre Ryuma Oto Aleixo.