Kristjan Kangur tõmbab taas selga Kalev/Cramo särgi.

Foto: Martin Ahven
Korvpall
14. oktoober 2021, 16:02

LEGEND JÄTKAB SUURES MÄNGUS: Kristjan Kangur taasliitus Kalev/Cramoga (2)

BC Kalev/Cramo andis teada, et klubiga on liitunud Eesti korvpalli suurkuju Kristjan Kangur. Järgmise nädala laupäeval oma 39. sünnipäeva tähistav jõuline ääremängija lõi Kalev/Cramoga käed hooaja lõpuni.

Oma pika ja eduka karjääri jooksul aastaid ka Saksamaal, Prantsusmaal ja Itaalias mänginud Kanguri jaoks on tegemist kolmanda „setiga“ Eesti esiklubis. Ta mängis Kalev/Cramos ka hooaegadel  2006 – 2009 ning 2017 – ja 2020, mille jooksul võitis klubiga kolm Eesti meistritiitlit. Mullust hooaega alustas ta TalTechis, kuid liikus sealt oma sünnilinna esindusmeeskonda Pärnu Sadamasse. Eesti meistriliigas jäi tema keskmiseks saagiks 5,88, Eesti – Läti ühisliigas aga 9,75 punkti mängu kohta. Pärnuga teenis ta Eesti meistrivõistlustelt hõbemedali.

„Otsustasin BC Kalev/Cramoga liituda, sest tunnen, et saan aidata meeskonda, kes mängib Eestis kõige kõrgemal tasemel. Ma olen alati olnud selline, et kui midagi teha, siis võimalikult hästi. Loodetavasti saan oma kogemuste ja oskustega meeskonnal aidata saavutada häid tulemusi ja saame koos pakkuda korvpallipublikule mälestusväärseid hetki,” kommenteeris Kangur BC Kalev/Cramo kodulehe vahendusel.

BC Kalev/Cramo vajas korvi alla lisajõudu, kuna peatraumaga on juba mõnda aega platsi kõrval olnud tsenter Kamari Murphy. Korvpallitreener Andres Sõber märkis esmaspäeval Õhtulehele, et tema arvates oleks Kangur klubi jaoks kindlasti väärt täienduseks.

„Ta on niikuinii endiselt heas vormis. Tema karisma ja olek väljakul teeb teised paremaks. Kas ta just ise supertükke tegema hakkab, ei tea, aga on väga oluline, et ta teeb kohe teiste meeste oleku sirgemaks,“ lausus Sõber.