Mo Salah (number 11) oli järjepanu sisse löönud 17 penaltit, kuni Mike Maignan 15. septembril tema löögi tõrjus. Paraku randmevigastuse hinnaga.

Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
14. oktoober 2021, 18:50

Salahi penalti tõrjumine viis väravavahi lõikuslauale

Septembri keskel peetud jalgpalli meistrite liiga avavoorus oli AC Milani kangelaseks kerkimas prantslasest puurilukk Mike Maignan, kes tõrjus esimesel poolajal Liverpooli superstaari Mo Salahi penalti. Paraku kaotas Milan mängu lõpuks ikkagi 2 : 3 ning mis Maignani jaoks veel hullem: nimelt selgus pea kuu aega hiljem, et tõrje järel oli ta vigastanud oma rannet, nii et see vajas lausa operatsiooni.

Maignan seisis vapralt Milani puurisuul veel trobikonnas mängudes, kuid hiljutise koondiseakna ajal tegid Prantsusmaa koondise arstid mehe randmele põhjalikuma uuringu ja siis selguski, et asi on paha ja 26aastane väravavaht vajab atroskoopilist operatsiooni. See on nüüd ka tehtud, kuid tänavuse aastanumbri sees Maignan enam ilmselt platsile ei pääse.

Prantslase asemel peab Milani värava kaitsele asuma 35aastane rumeenlane Ciprian Tatarasanu ning et puurivahtide osakond liiga õhukeseks ei jääks, löödi äsja käed ka 38aastase Antonio Mirantega.