Vehklemine on Eesti trumpala.

Foto: Karli Saul
Vehklemine
15. oktoober 2021, 13:40

HEA UUDIS: Eesti vehklejad saavad Tallinnas tiitlivõistluse medaleid jahtida

Euroopa vehklemise konföderatsioon kinnitas 2022. aasta U23 vanuseklassi Euroopa meistrivõistluste toimumiskohaks Tallinna.

U23 EM toimub kuuel päeval 2022. aasta mais või juunis Kalevi spordihallis. Tegemist on läbi aegade esimese Eestis toimuva vehklemise tiitlivõistlusega.

U23 Euroopa meistrivõistluste kavas on meeste ja naiste individuaal- ja võistkondlik turniir kõigis kolmes relvaliigis: epee, florett ning espadron. Viimasel U23 EM-turniiril Plovdivis Bulgaarias osales üle 350 sportlase ning 70 võistkonna.

„Tallinna vehklemisinfrastruktuuri kompaktsus, eeskujulik suurturniiri korraldamise kogemus ja pühendunud inimeste olemasolu annavad Eesti vehklemisliidule kindluse, et esimene tiitlivõistlus saab läbi viidud väga kõrgel tasemel. Tiitlivõistluse korraldamine Eestis kingib meie vehklemisrahvale ja tavapublikule ainulaadse võimaluse näha kõikidele  relvaliikidele omast ilu ja maagiat,“ kommenteeris Eesti vehklemisliidu peasekretär Denis Ostrovski.

U23 EM peetakse aastast 2008. Selle aja vältel on Eesti vehklejad tõusnud pjedestaalile kolmel korral: Katrina Lehis pronks, Bratislava 2012, Nelli Differt (Paju) hõbe, Torun 2013 ja Eesti naiskond (Nelli Differt (Paju), Katrina Lehis, Veronika Zuikova, Anu Hark) pronks, Torun 2013.