Ibrahim Rotichi rammis põgenemise käigus autoga veokit.

Foto: Twitter / @DCI_Kenya
Kergejõustik
15. oktoober 2021, 17:19

Keenia politsei arreteeris maailmarekordinaise mõrva kahtlusalusena tema abikaasa

Keenia politsei kinnitas, et arreteeris pikamaajooksja Agnes Tiropi mõrva kahtlusalusena tema abikaasa Ibrahim Rotichi, kes üritas põgeneda naabrerriiki.

Uurijad leidsid septembris Saksamaal 10 km maanteejooksu maailmarekordi püstitanud keenialanna oma Iteni kodust tapetuna kolmapäeval. Voodil vereloigus lebavat naist oli pussitatud kaela ja kõhtu, vahendab Inside the Games.

Arreteeritud Rotich viibib Mombasa provintsis Changamwe politseijaoskonnas, kus teda kuulatakse üle. Seejärel esitatakse talle eeldatavasti mõrvasüüdistus. Tema kinnipidamine oli kõike muud, kui sujuv. Keenia kriminaaluurimise üksus DCI teatas sotsiaalmeedias, et Rotich üritas põgeneda naaberriiki ja rammis selle käigus veoautot.

Keenia president Uhuru Kenyatta on politseid utsitanud Tiropi juhtumit kiiresti uurima.

25aastaselt meie seast lahkunud Tirop näitas säravaid tulemusi peale maantee ka staadioniradadel – sel suvel tuli ta Tokyo olümpial 5000 meetri jooksus neljandaks. 2017. ja 2019. aasta maailmameistrivõistlustelt on tal ette näidata kaks pronksmedalit.

Alles septembris uuendas Tirop 10 kilomeetri maanteejooksu maailmarekordit 28 sekundiga. Uus tippmark on 30.01. Vana rekord püsis löömatuna lausa 19 aastat ja selle autoriks oli marokolanna Asmae Leghzaoui.