Kaader tänavuselt Rally Estonialt.

Foto: Erki Pärnaku
WRC
15. oktoober 2021, 20:01

Selgus järgmise Rally Estonia toimumisaeg (2)

Rahvusvahelise autospordiliidu (FIA) mootorispordinõukogu kinnitas täna järgmise aasta autoralli MM-sarja kalendri, kus on oma koht ka Rally Estonial. See sõidetakse Tartu, Otepää, Elva, Kanepi, Kambja, Peipsiääre ja Mustvee valla teedel 14.–17. juulil.

Kui eelneva kahe MM-ralli puhul on võistluse korraldajad pidanud arvestama karmide koroonapiirangutega, siis praegu töötab Rally Estonia tiim usus ja lootuses, et 2022. aasta võistlus saaks taas toimuda normaalsetes tingimustes. Kolmandat aastat järjest võõrustab Rally Estoniat Tartus asuv Eesti Rahva Muuseum, kus lisaks võistluskeskusele saab olema ka hooldusala ja poodium.

 „Neid riike, kus MM-ralli on toimunud kolm korda väga palju pole ja see on meie jaoks suur privileeg,“ sõnas Rally Estonia direktor Urmo Aava pressiteate vahendusel. „Kõik see on tohutu meeskonna töö, sest see ei ole võimalik kellegi üksiku pingutusega, vaid kõigi panusega. Rally Estonia taga on Eesti riik, kohalikud omavalitsused, kõik toetajad ja ligi 3500liikmeline korraldusmeeskond.

Loodame väga, et saame 2022. aasta Rally Estonia teha nii normaaltingimuste lähedaselt, kui see vähegi võimalik. Töötame juba praegu selle kallal, et kuidas eelneva 11 aasta kogemus maksimaalselt ära kasutada ja korraldada tuleval aastal veel meeldejäävam ja ägedam Eesti MM-ralli.“

Ralli kommertsdirektor Tarmo Hõbe lisas: „ Meie suur soov on taas pakkuda kirge ja suurepäraseid elamusi täis rallinädalavahetust, kus fännid saaksid ise valida endale sobiva pealtvaatamise koha. Juba täna, kus kuupäevad on ametlikult paigas, on hea võimalus hakata planeerima pere ja sõpradega kesksuvist nädalavahetust ning broneerida varakult endale sobiv majutuskoht. Rallipassid tulevad müügile niipea, kui kõik vajalikud ettevalmistused selleks on tehtud.“

Järgmise aasta MM-sarja kalender:

20.–23. jaanuar Monte Carlo

24.–27. veebruar Rootsi

21.–24. aprill Horvaatia

19.–22. mai Portugal

2.–5. juuni Itaalia

23.–26. juuni Keenia

14.–17. juuli Eesti

4.–7. august Soome

18.–21. august Põhja-Iiri*

8.–11. september Kreeka

29. september – 2. oktoober Uus-Meremaa

20.–23. oktoober Hispaania

10.–13. november Jaapan

* Kõlakate järgi. Ametlikus kalendris on kirjas vaid kuupäevad, aga mitte toimumispaik.