Holly Finley.

Foto: Instagram / @ohfinalefinley
Spordivaria
15. oktoober 2021, 22:06

VIDEO | Modellitöö kettagolfi vastu vahetanud ameeriklanna viskas vinge hole-in-one'i

USA kettagolfiproff Holly Finley viskas Charlotte'is toimuva profituuri (DGPT) finaalvõistluse veerandfinaalis tagantkäega maapõrkest vinge hole-in-one'i.

See juhtus Hornets Nest Parki nimelise raja teisel korvil, mis on oma olemuselt 81 meetri pikkune saarerada (vt videot allpool). Paraku polnud erakordsest viskest suurt tolku, sest Finley lõpetas ringi tulemusega 6 viset üle par'i, mis andis 12. ehk viimase koha. Edasi poolfinaali pääsesid neli paremat.

Profituuri hooaja punktitabeli neli paremat pääsesid otse poolfinaali, nii et kokku võistleb selles voorus kaheksa naist. Poolfinaali neli paremat pääsevad pühapäevasesse finaali. Paralleelselt toimub ka meeste turniir.

Finley tegutses enne 2013. aastal kettagolfiprofiks hakkamist rahvusvahelise haardega modellina ja teeb seda tööd vahel siiani. Rahvusvaheline discgolfiliit (PDGA) valis Finley hooajal 2013 aasta uustulnukaks.

Tänavusel MMil jäi ta 316 viskega jagama 14.–16. kohta. Eestlanna Kristin Tattar oli samal võistlusel 304 viskega viies.