Mark Oliver Roosnupp lõi Viljandi Tuleviku võrku ühe palli, kuid tema leivaisa kaotas mängu 2 : 3

Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
16. oktoober 2021, 18:22

VÄLK SELGEST TAEVAST: Tulevik lõpetas Levadia pika võiduseeria (2)

Laupäeval mängitakse jalgpalli meistriliigas kolm kohtumist. Šokk-tulemuse sepistas Viljandi Tulevik, kes alistas koduväljakul 3 : 2 Tallinna FCI Levadia. Päeva teistes mängudes said kolm punkti tabelisse Nõmme Kalju ja Tartu Tammeka.

Eelnevad kuraditosin kohtumist võitnud Levadia alustas mängu Tulevikuga suurepäraselt, kui juba 12. minutil toksas Frank Liivak peaga võrku Zakaria Beglarišvili tsenderduse. Liiga liidri eduseis püsis 25 minutit, kui Herol Riiberg lõi viigivärava.

Ehkki Levadia valitses teise poolaja algust ja lõi mitmeid olukordi, siis 72. minutil sahistas väravavõrku liigas kaheksandat kohta hoidva Tuleviku ründaja Kaimar Saag, kuid tema tabamus suluseisu tõttu ei lugenud. Sama mees sai seitse minutit hiljem siiski nime protokolli, kui ta unustati värava ette üksi ja kogenud 33aastane Saag viis viljandlased ette.

Kümmekond minutit hiljem jõudis sihile Levadia poolkaitsja Bogdan Vaštšuk, kuid taaskord tõusis kohtuniku lipp suluseisu märgiks. Vaid minut hiljem skooris hoopis Tulevik, kui Riibergi eeltöö vormistas väravaks Nikita Komissarov.

Kuigi teisel lisaminutil lõi Mark Oliver Roosnupp Levadia teise värava, siis kolmanda löömiseks enam aega ei jätkunud ja liiga liider jäi Viljandis tühjade pihkudega. Levadia edu teist kohta hoidva Flora ees on 11 silma, kuid viimased on pidanud kolm mängu vähem.

Roosnupp tõdes matši järel, et meeskond on väga pettunud. „Igas mängus on meil sama plaan, mida üritame ellu viia. Täna see ei õnnestunud nii nagu tahtsime,“ rääkis Soccerneti ülekandes poolkaitsja. „Väljak oli raske ja isegi intervjuuks läheb vaja lisavalgust, kuid eelkõige peame ise peeglisse vaatama. Peame pea püsti edasi minema ja selle mängu ära unustama. Hooaja lõpuni on veel seitse mängu.“

Roosnupult uuriti väljaku olukorra kohta. „Meil on väljas oktoobrikuu, muruväljakute konditsioonid on nagu nad on. Oli teada, et raske väljak ja raske mäng. Tingimuste taha ei saa pugeda,“ kinnitas ta.

Kaotusseisust välja tulnud Kalju kindlustas neljandat kohta

Pärnu Vaprus alustas suvepealinna rannastaadionil mängu hästi, kui Kalju väravavaht Henri Perk tõmbas kastis maha Anton Krutogolovi ning järgnenud 11 meetri karistuslöögi vajutas 18. minutil võrku Tõnis Vihmoja. 

Kalju poolkaitsja Igor Subbotin tunnistas, et Vapruse avavärav neid rivist välja ei löönud. „See oli penaltiolukord, kus Perk polnud valmis ja oli natuke uimane. Meeskond polnud (tervikuna) kontsentreeritud, peale seda hakkasime omavahel rääkima. Aga teadsime, et suudame värava tagasi lüüa,“ rääkis ta Soccerneti ülekandes.

Pärnakate eduseis oli tablool vaid 7 minutit, sest siis sai jala valgeks Kalju ründaja Aleksandr Volkov ja puhkama mindi seisult 1 : 1. Tabelis eelviimast kohta hoidev Vaprus püsis mängus ligi tunni, kuid siis võttis tugevam oma. 59. minutil sahistas võrku Subbotin, 77. minutil sai värava kirja Pavel Marin ning lõpuminutil vormis lõppseisu 4 : 1 vahetusest sekkunud Alex Matthias Tamm.

„Teisel poolajal riietusruumis ütlesime: kutid, kes me oleme? Tavai! Kui tahame olla tipus, siis me ei tohi nii mängida. Nii tulid teine, kolmas, neljas. Meeskond näitas iseloomu,“ jätkas Subbotin. „1 : 1 ei sobinuks meile, sest Legion on väga lähedal ja peame punkte võtma. Tallinnasse ühe või nulliga tulek olnuks väga paha.“

Olulised kolm punkti sai kirja ka seni punase laterna rollis olnud Tammeka. Kohtumist läks juhtima Narvast Tartusse külla sõitnud Trans, kui pooltunnil keerutas karistuslöögi ristnurka Mihhail Belov.

Seitse minutit hiljem kodusats viigistas, kui Tristan Koskor realiseeris enda teenitud penalti. Sama mees tõusis 140 pealtvaataja ees toimunud kohtumise kangelaseks, kui ründaja realiseeris 59. minutil Sander Kapperi eeltöö.

Transi õhtu läks veel mustemaks 84. minutil, kui oma teise kollase kaardi teenis Vitali Kalenkovitš, kes jättis sellega narvalased vähemusse. 2 : 1 võiduga teenitud kolm silma tõstis Tammeka üheksandaks. Sealjuures tartlased võitsid enne laupäeva viimati mängu 13. juulil, kui nad alistasid niisamuti Transi.

Standings provided by SofaScore LiveScore