Kregor Hermet viskas Kalev/Cramo võidumängus 16 punkti.

Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
16. oktoober 2021, 20:00

KÕVA KORVPALLIÕHTU: Kalev/Cramo avas ühisliigas võiduarve, Pärnu seljatas VEFi

Tallinna Kalev/Cramo sai korvpalli VTB ühisliigas kolme kaotuse kõrvale esimese võidu, kui võõrsil seljatati Nižni Novgorod 71 : 65. Eesti-Läti liigas sepistas üllatuse Pärnu Sadam, kes alistas Riias sealse VEFi 95 : 92.

Nižni Novgorodi ja Kalev/Cramo matši avapoolaeg erilist silmailu ei pakkunud, kui meeskonnad patustasid pallikaotuste ning möödavisetega. Esimese veerandi võitis Kalev 20 : 17 ja teise veerandi kodusats 16 : 13, mistap puhkama mindi viigiseisult 33 : 33.

Poolajapausi järel läks aga hoogu avapoolajal vaid kaks silma visanud Silas Melson, kelle eestvedamisel juhtis Kalev/Cramo kolmanda veerandi järel 52 : 47. Tallinlaste hea hoog jätkus neljanda veerandi alguses, kui kolme minutiga tegi meeskond 8 : 2 spurdi ja juhtis juba 11 silmaga.

Kuid siis jäi Kalev/Cramo kolmeks ja pooleks minutiks kuivale, kui mehed ei suutnud headelt kohtadelt viskeid sisse panna, mistap Nižni Novgorod pääses viie silma kaugusele. Kuid siis särasid Eesti koondislased Kregor Hermet ja Rauno Nurger, kui esimene tabas kaugviske ning teine tõi osava keerutuse järel korvi alt kaks punkti.

Lõpliku naela Nižni kirstu lõi Melson, kes vajutas palli võimsalt pealt ning viis Kalev/Cramo ette 67 : 55. Viimasel kahel minutil jõudsid venelased veel nelja silma kaugusele, kuid rohkemaks neil aega ega jaksu polnud.

71 : 65 võidumängus oli Kalev/Cramo parim Melson, kes viskas 18 punkti ja noppis 9 lauapalli. Hermet toetas teda 16, Davion Berry 10 ning Nurger ja Kristjan Kitsing mõlemad üheksa silmaga. Tallinlased tabasid 29st kaugviskest vaid üheksa, kuid kaheste tabavus oli 50% (17/34). Ehkki Kalev/Cramo põhitsenter Kamari Murphy on vigastatud, siis külalised võitsid lauavõitluse 40: 38.Võõrustajate parimana tõi mängujuht Ivan Strebkov 14 punkti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Eesti-Läti liigas ristasid piigid Riia VEF ja Pärnu Sadam. Kohtumise algust valitses lõunanaabrite suurklubi, kes võitis avaveerandi 29 : 23. Aga siis läksid hoogu eestlased, sest Mihkel Kirvese vedamisel võitis Pärnu poolaja 57 : 52.

VEF ei saanud ka kolmandal veerandil šokist üle, kui viimasele kümnele minutile mindi Pärnu 75 : 68 eduseisust. Lätlased polnud siiski veel öelnud oma viimast sõna, sest kaks ja pool minutit enne kohtumise lõppu kahanes pärnakate eduseis vaid ühele silmale. Kuid viimastel minutitel eksisid VEFi mängijad järjepanu visetel ning Pärnu purjetas võidusadamasse skooriga 95 : 92

Robert Valge ja Mihkel Kirves.

Foto: Martin Ahven

Platsilt 75st viskest lausa 37 tabanud Pärnu parimana tõi Kirves 26 punkti ja noppis 11 lauapalli, millest 4 sai kätte ründelauast. Mängujuht Kasey Jamal Hilli arvele jäi 20 silma ja 6 tulemuslikku söötu, kahekohalise punktisummani jõudsid ka Andris Misters (13) ja Siim-Markus Post (12). VEFi parimana tõi Kristers Zoriks 23 sanga.

Eesti-Läti liigas mängisid omavahel ka Tartu Ülikool Maks & Moorits ning KK Viimsi/Sportland. Kohtumise avapoolaeg möödus üpris tasavägiselt, kui kodusaalis pallinud Tartu läks puhkama 31 : 38 kaotusseisust. Kuid kolmandal veerandil tegi Viimsi vastasega sotid selgeks, kui võitis selle 22 : 9.

Viimsi 82 : 65 võidumatšis tõusis meeskonna parimaks keskmängija Ronalds Zakis, kelle arvele jäi 22 punkti. Sealjuures sopsas kogenud 34aastane lätlane lausa viis kaugviset. Devin Lee Harris toetas teda 10 ning Taavi Jurkatamm ja Rain Veideman mõlemad 9 sangaga. Tartu parimana viskas Hendrik Eelmäe 18 punkti ja võttis 9 lauapalli.

Standings provided by SofaScore LiveScore