„Aksalu tegi paar väga olulist tõrjet ja mõnes kohas me ei löönud ise ära. Jääb natuke kripeldama,“ tunnistas Flora peatreener Jürgen Henn, et ta pole 1 : 1 tulemusega rahul.

Foto: Erki Pärnaku
Jalgpall
17. oktoober 2021, 18:05

KOLMEST KOLM: Paide ja Flora leppisid taas viiki

Jalgpalli meistriliigas kohtusid tänavu kolmandat korda Paide Linnameeskond ja Tallinna Flora ning meeskonnad leppisid kolmandat korda viiki.

Meistriliiga liider Tallinna FCI Levadia kaotas laupäeval üllatuslikult 2 : 3 Viljandi Tulevikule. Nii soovis neist kolm mängu vähem pidanud ja 11 silmaga maha jäänud valitsev meister Tallinna Flora vahet kärpida. Kuid Paide linnastaadionil ei õnnestunud Floral avapoolajal vastaste väravalukku lahti muukida ja selle esimesel lisaminutil skooris hoopis linnameeskond, kui Edgar Turi tsenderdusele pani jala vastu Hadji Drame ning pall lendas kaitsja rikošetist võrku.

Kuid puhkepausi järel valitses kohtumist Flora. Paide juhendaja Vjatšeslav Zahovaiko tõdes matši järel, et tema hoolealused olid üsna väsinud. „Teise poolaja vaatevinklist peame olema rahul, sest Floral oli initsiatiiv ja meil oli õnne. Keskväljal olime väsinud ja seetõttu kaotasime kahevõistlusi, mis tekitas meile probleeme,“ selgitas ta ETV2 ülekandes.

Flora viigistas mängu 64. minutil, kui Markus Poom leidis sööduga vasakkaitsja Ken Kallaste, kes lõi palli karistusala joonelt tagumise posti kõrvale. Sama duo oli aktsioonis kümmekond minutit hiljem, kui Poomi kauglöögi tõrjus Mihkel Aksalu ning jätkuolukorras põrutas Kallaste nahkkera posti. Ehkki tallinlased suutsid teisel poolajal luua mitmeid suurepäraseid olukordi, siis teist korda neile ei õnnestunudki Aksalu üle mängida ning matš päädis 1 : 1 viigiga.

347 pealtvaataja ees peetud kohtumises säranud Aksalu nentis, et teisel poolajal sai Flora oma mängu paremini käima. „Viigiline tulemus oli okei, sest matš võinuks mõlemale poole minna,“ ütles kollkipper.

27 mängu pidanud Paide hoiab liigatabelis 53 punktiga kolmandat kohta, neist kolm mängu enam pidanud Floral on koos 57 silma. Tabeli tipus on Levadia, kellel on nüüd Florast 10 punkti enam.

Flora peatreener Jürgen Henn tunnistas, et ta pigem pole tulemusega rahul, sest see ei aidanud neid Levadiale oluliselt lähemale. „Pole vahet, kas vahe on neli või viis punkti, peame omavahelistest mängudes võitma,“ sedastas Henn, et tiitel jagatakse eeldatavasti Flora ja Levadia nii-öelda kuue punkti matšides.

„Alati ei tasu otsida oma meeskonnast seda, mida tehti kehvasti, vaid tuleb tunnustada vastast. Aksalu tegi paar väga olulist tõrjet ja mõnes kohas me ei löönud ise ära. Jääb natuke kripeldama,“ rääkis 34aastane juhendaja.

Päeva teises mängus võõrustas Kuressaare Tallinna Legionit. Külalised läksid kohtumist juhtima 42. minutil, kui Nikita Ivanov vajutas palli lati alla. Ehkki saarlased alustasid teist poolaega näljaselt, siis lõplikult otsustas mängu saatuse Kirill Nesterov, kes lükkas nahkkera 57. minutil tühja võrku.

Standings provided by SofaScore LiveScore