TalTechi äär Mikk Jurkatamm (2) tegi Tallinna Kalevi vastu suurepärase mängu.

Foto: Facebook.com/TalTechBasketball/
Korvpall
17. oktoober 2021, 21:10

Rapla avas Eesti-Läti liigas võiduarve, Tarva leegionär sai lõpusekunditel võika vigastuse

Korvpalli Paf Eesti-Läti liigas madistasid pühapäeval omavahel Eesti klubid, võidud said kirja Rapla Avis Utilitas ja TalTech.

Päeva esimeses lahingus võõrustas Rapla kodusaalis Rakvere Tarvast. Kohtumist alustas paremini Tarvas, kes sai sisse kiire algedu ja võitis esimese veerandi 24 : 16, kuid poolajapausiks oli ühe silmaga peal juba kodusats.

Seni võiduta meeskondade matšis selgus parem alles lõpusekunditel. Kaks minutit enne lõppu juhtis Rapla 79 : 78 ja 45 sekundit enne lõppu viis Darryl George Tucker Jr, meeskonna ette juba nelja silmaga (84 : 80). Kuid Bunyon Devell Tyson Jr kaks korvi hoidsid Tarvast mängus. Kaheksa sekundit enne lõpusireeni sopsas Markus Ruubel kaks vabaviset, mis viis Rapla ette kolmega.

Taaskord üritas Rakvere poolelt vastata Tyson Jr, kuid ameeriklane libastus enne viskele jõudmist nii õnnetult, et vigastas võikalt põlve ja jäi valudes platsile lebama. Mees ei saanudki enam jalga alla ja talutati mõne minuti möödudes Tarva mängijate poolt palliplatsi kõrvale, kus ta jäi ootama kiirabi.

Lõppskoori 90 : 85 viimistles Ruubel. Rapla parimatena tõi Tucker 18, Rickey Isaiah Justin Mc Gill 17 ja Sven Kaldre 13 silma. Sealjuures säras Tucker ka muudes elementides, kui mehe arvele jäi 16 lauapalli (neist 5 ründelauast), 3 tulemuslikku söötu, 4 vaheltlõiget ja 4 blokki. Tarva parim skoorija oli Tyson, kes viskas 24 punkti.

Kahe Tallinna satsi madistamine nii põnevaks ei kujunenud, sest TalTech võitis avapoolaja 27 : 19 ja lähemale kui viis punkti Tallinna Kalev enam ei jõudnudki. Vägeva lõpu najal kirjutas TalTech tabelisse võidu numbritega 92 : 67.

Võitjate poolel oli üleplatsimees Mikk Jurkatamm, kelle arvele jäi 30 punkti, 8 lauapalli, 5 resultatiivset söötu, 5 vaheltlõiget ja 3 blokki. Indrek Kajupank toetas teda 18 punktiga. Kalevi parimana tõi jänki Quincy Taylor 20 sanga.

Standings provided by SofaScore LiveScore