Keskel Joyce'i uus peakokk Mihkel Savioja

Sisuturundus
21. oktoober 2021, 17:13

SUUREPÄRASED MAITSED: Joyce’i degustatsiooniõhtusöögil tutvustati uue peakoka Mihkel Savioja loodud menüüd

„Minu fookus Joyce’i uue menüü puhul on kvaliteet. Ma proovin võimalikult kvaliteetset toorainet leida ning töötada koos erinevate tarnijatega. Samuti on mul aja jooksul kogunenud rohkelt erinevaid retsepte, tänu millele saan pakkuda inimestele huvitavaid maitserännakuid,“ kõneleb Joyce’i uus peakokk Mihkel Savioja, kes on töötanud varasemalt lausa kahes Michelini tärniga pärjatud restoranis Taanis.

Möödunud laupäeva õhtul rippus Tartu parima restorani Joyce’i uksel silt: reserveeritud eriürituseks. Nimelt toimus seal suurejooneline neljakäiguline degustatsiooniõhtusöök uue peakoka Mihkel Savioja juhendamisel.

Joyce’i sisse astudes tervitas sama hubane atmosfäär nagu alati. Taustal mängis mahe muusika, kuid kuna enamik laudu oli juba täitunud gurmeehuvilistega, kõlas siin-seal meeleolukas jutuvada. Sõbralik teenindaja võttis minu ja kaaslase mantlid ning juhatas meid kahesesse lauda, mis oli juba viisakalt kaetud.

Meie mõlema ette oli asetatud väike menüü kõigi serveerimisele tulevate toitudega (portsjonid on vähendatud mahus, et inimesed jõuaks kõik ära süüa). Menüü pöördel leidusid aga joogisoovitused – millised veinid, vahuveinid ja konjak sobiksid täpselt tänaseid roogasid täiendama. Loomulikult oli võimalik tellida ka tavamenüüst.

Tervitussnäkk serveeriti mõnikümmend minutit pärast ürituse algust, kui kõik lauad olid täitunud ning külalised soovitud joogid kätte saanud. Üheskoos sellega astus külaliste ette ka tänase õhtu peategelane, Joyce’i uus peakokk Mihkel Savioja.

Mihkel ütles tervitussõnad, tutvustas oma tausta ning selgitas, mida pakutavad toidust endast kujutavad. „Meeleolukat maitserännakut ja mõnusat õhtut!“ soovis peakokk lõpetuseks ning sai aplausi osaliseks.

Tervitusroaks oli külmsuitsuforelli tartalet vahustatud creme fraiche ja õunageeliga. Kuigi see kujutas endast tõesti vaid väikest ampsu, oli maitsete harmoonia suurepärane – justkui tagasihoidlik lubadus, et sel õhtul saab mekkida vaid parimast parimat.

Eelroogasid pakuti meile kaks: vikerforell forellimarja, nuikapsa ja sinepikastmega (G, L) ning kammkarp shimej seente, ponzu ja lillkapsapüreega. Visuaalse efekti loomiseks oli muuseas mängitud ka taldrikute värvi ja kujuga – näiteks kammkarp oli serveeritud mustale taldrikule, mis tõi ideaalselt välja toidu värvid ja tekitas ägeda efekti. Mõistagi ei jäänud ka teised road visuaalsuselt alla, sest igal juhul sai kõike ka silmadega süüa.

Pearoaks pakuti vutti (G) vürtsimäärde, marineeritud seente ja savoy kapsa sautéga. Kui pearoog lauda saabus, tundus see värvide poolest eelroogadest mõnevõrra tagasihoidlikum. Kuid lihtsuses peitub ju võlu, kas pole!? Peale selle olid maitsenüansid kõike muud kui tagasihoidlikud – pole ka ime, sest just soolaseid toite peab peakokk Mihkel Savioja oma tugevuseks. Roa maitsed olid viimseni paigas, sulades suus ning jättes mõnusalt omapärase järelmaigu.

Enne magustoidu serveerimist toodi lauda pisike maitsepuhastaja – tükike ananassi, mida kaunistas peiulill. Ananass koos peiulillega maitses ootamatult hästi ning valmistas külalised toredasti ette saabuvaks magustoiduks, milleks oli Baba au rumm. Magustoidus olid kokku sulandunud magusad maitsed veidi mahedamatega ning see pani kogu degustatsiooniõhtusöögile väärika punkti.

Joyce’i uue peakoka Mihkel Savioja puhul oli terve õhtu vältel näha tema pühendumust toidule ja sellele, mida külalised pakutavast arvavad. Ta käis iga roa serveerimise eel selgitamas, mis meid taldrikul ootab ning kui kolmetunnine õhtusöök läbi sai, astus ta kõikide laudkondade juurde, et uurida nende tagasisidet. Polnud ilmselt üllatus, et inimeste hinnangud olid ülipositiivsed. „Tundub, et tänaseks lemmikuks kujunesid vutt ja tervitusamps,“ nendib Mihkel ise.

Kui juba degustatsiooniõhtusöök maitses nii hästi, mis siis veel võiks ülejäänud menüüs olla? Kes soovib kogeda suurepäraseid maitseelamusi, kus on osakesi nii kodumaisest kui ka väljamaa köögist, nautida kvaliteetset toorainet ning seda kõike õdusas keskkonnas, võiks kindlasti seada sammud Tartu kesklinnas asuvasse Joyce’i. Imehead maitsed on garanteeritud – selle eest seisab uus peakokk Mihkel Savioja isiklikult!

Restoran Joyce asub Tartus aadressil Riia 2. Tutvu ka Joyce'i kodulehega SIIN!