Novak Djokovic.

Foto: USA TODAY Sports / Scanpix
Tennis
19. oktoober 2021, 10:02

Kas Djokovic on endiselt vaktsineerimata? Maailma esireket seadis Austraalia lahtistel osalemise kahtluse alla

Tõenäoliselt saavad järgmise aasta Austraalia lahtistel osaleda ainult koroonaviiruse vastu vaktsineeritud tennisistid. Maailma esireket Novak Djokovic, kes on selle suure slämmi turniiri võitnud rekordilised üheksa korda, tõdes, et ei tea, kas kaitseb jaanuaris seal oma tiitlit.

Endiselt pole selge, kas serblane on vaktsineeritud või mitte. Veel mullu oli 34aastane Djokovic andnud mõista, et ei kavatse seda teha.

 „Isiklikult olen ma vaktsineerimise vastu ja ma ei tahaks, et keegi sunnib mind vaktsiini saama, et oleks võimalik reisida,“ kommenteeris Djokovic teemat toona. Hiljem täpsustas ta siiski, et pidas silmas sundvaktsineerimist ning lisas, et pole selles valdkonnas ekspert.

Eelmisel aastal andis tenniselegend enda korraldatud Aadria näidisturniiril positiivse koroonaproovi.

Nüüdki keeldus Djokovic avaldamast, kas on vahepeal lasknud end vaktsineerida.

„Praeguse seisuga ma ei tea veel, kas lähen Melbourne'i. Ma ei avalda, kas olen vaktsineeritud või mitte. See on isiklik teema ning selle kohta on kohatu uurida,“ sõnas tennisist Serbia ajalehele Blic. „Inimesed lähevad oma küsimustega liiga kaugele. Pole vahet, kas öelda „jah“, „ei“ või „võib-olla, mõtlen veel,“ kasutavad nad seda ära.“

Djokovic on Austraalia lahtistel triumfeerinud viimasel kolmel aastal. Karjääri jooksul on ta võitnud 20 suure slämmi turniiri, jagades sellega rekordit konkurentide Roger Federeri ja Rafael Nadaliga.

„Muidugi tahan osaleda. Austraalia lahtised on minu edukaim slämmiturniir. Armastan tennist ning olen endiselt motiveeritud.

Jälgin Austraalia lahtistega seotud olukorda. Saan aru, et lõplik otsus tehakse kahe nädala jooksul. Usun, et seal on palju piiranguid nagu selgi aastal, kuid kahtlen, et nad väga palju muudatusi teevad.

Minu mänedžer on Austraalia tenniseliiduga ühenduses. Ta ütles mulle, et nad püüavad luua paremaid tingimusi kõigile – nii neile, kes on vaktsineeritud kui ka neile, kes pole,“ lisas Djokovic.

Victoria peaminister Daniel Andrewsi sõnul on aga üsna ebatõenäoline, et vaktsineerimata mängijad võiksid üldse Austraaliasse pääsemiseks viisa saada.

„Arvan, et vaktsineerimata mängijad ei saa viisat, et riiki siseneda. Isegi, kui nad peaksid saama, tuleb neil ilmselt paar nädalat karantiinis olla,“ sõnas Andrews pressikonverentsil.