Foto: Envato Elements
Sisuturundus
19. oktoober 2021, 14:19

Millised on investeerimise kohta käivad levinumad müüdid?

Investeerimise kohta on liikvel hulk erinevaid müüte ja kirjutamata reegleid, mis võivad paljusid inimesi eemale peletada. Investeerimisega kaasnevad tõepoolest teatud riskid, aga levinud on ka hulk valearusaamu, mille põhjal ei ole arukas investeerimisotsusest taganeda. On ju teada, et kes ei riski, see šampust ei joo.

Julgustame investeerimist alustama, toome välja ja lükkame ümber kolm investeerimise kohta käivat müüti, mis tegelikkuses tõele ei vasta.

Puuduvad teadmised

Kuigi meedias on aina enam jutte ja selgitusi investeerimise kohta, siis laiemalt see info kasutust leidnud veel pole. Üks peamisi põhjuseid ongi fakt, et inimesed kardavad, kuna neil puuduvad investeerimisalased teadmised ja kogemus. 

Keegi meist ei oska juba sündides autot juhtida, raamatut lugeda või Pythagorase teoreemi kasutada. Täpselt sama põhimõte kehtib ka investeerimismaailmas – teadmised omandatakse õppimise teel. Sestap on oluline esmalt küsida nõu targematelt, kellel juba on piisav kogemus antud valdkonnas. Lugeda tasub alati ka investeerimisalaseid raamatuid ja uurida investeerimise kohta lisa internetist. Alustades pane kindlasti endale paika ka investeerimise eesmärgid. Kas need on pika- või lühiajalised? Soovid sa sellega aktiivselt tegeleda suurel või väiksel määral? Tutvu infoga ja tee proovi!

Väikeste summadega investeerimisel pole mõtet

Tihtipeale võib inimestele jääda mulje, et investeerimine on mõeldud ainult neile, kelle igakuine sissetulek on väga suur. 

Tõsi, suurema sissetulekuga inimesed saavad investeerida suuremaid summasid ning ka rohkem tulu selle pealt teenida. Sellest hoolimata saab investeerimisega algust teha ka väiksemate summadega – piisab juba 20-50 eurost. Mõne aasta pärast on seal juba täiesti arvestatav summa, sest kiirelt ei juhtu investeerides imet. Võti peitub pikemas perspektiivis. Oluline on olla investeerides järjepidev ja iga kuu vähemalt mingi summa kindlasti ka põhipalga kõrvalt tulu teenima panna. Kuni saad investeerida vaid väiksemaid summasid, siis on sobivaim variant investeerimine väikelaenudesse, kus minimaalne investeeringu suurus on 20 €.

Liiga vana, et investeerimisega alustada

Jäta meelde, et investeerimisega alustamiseks ei ole kunagi „liiga hilja„. Sageli võib tunduda, investeerimist tuleks alustada juba noores eas ning vanemana oled sa nii-öelda „rongist maha jäänud“. Loomulikult mida varem investeerimist alustada ja mida pikema perioodi jooksul seda teha, seda rohkem jõuad raha koguda. Samas öeldakse väga õigesti, et õige aeg investeerimisega alustamiseks oli eile ning täna on viimane aeg. 

Investeerimistarkuse kogumiseks loe põhjalikke artikleid meie blogis ja tutvu millised on tänased investeerimisvõimalused Kreditex Ühisraha portaalis.

Edukat investeerimist!

Kreditex Ühisraha

www.kreditex.ee

Tegemist on finantsteenusega. Enne lepingu sõlmimist tutvuge finantsteenuse tingimustega ja vajadusel konsulteerige meie spetsialistidega.