Mo Salah lõi Madridi Atletico võrku kaks palli.

Foto: ZUMA Press / Scanpix
Jalgpall
19. oktoober 2021, 22:52

BLOGI | Meistrite liiga õhtu pakkus väravatesaju, Liverpool ja PSG võtsid rasked võidud

UEFA jalgpalli meistrite liigas peeti teisipäeva õhtul kaheksa kohtumist, millest seitsmes löödi vähemalt neli väravat.

Teisipäeva oodatuim lahing toimus Madridis, kus kohalik Atletico võõrustas kodustaadionil Liverpooli. Kodumeeskonna jaoks algas kohtumine kohutavalt, kui 8. minutil viis Mohamed Salah inglased ette ning viis minutit hiljem lõi Naby Keita külaliste teise värava.

Kuid seejärel Liverpooli mäng lagunes. 20. minutil suunas Koke nurgalöögi jätkuolukorras palli värava esisesse meestesumma ja Antoine Griezmann lükkas nahkkera Alisson Beckeri selja taha. 34. minutil pääses Joao Felix sai vasakul äärel kahe Liverpooli mehe vahelt jooksu ja leidis karistusala lähistel luuranud Griezmanni, kes lõi 34. minutil kaitsjaid ennetades enda ja tiimi teise värava.

2 : 2 lõppenud avapoolaja järel sai Griezmann platsil olla vaid seitse minutit, kui ta üritas kõrge ja sirge jalaga maha võtta kaarpalli, kuid lendas kogemata korkidega Roberto Firminole pähe. Kuigi tegu polnud tahtlik, siis oli see väärt punast kaarti ja Madridi meeskond jäi vähemusse.

Liverpooli kolmanda tabamuse küpsetas Atletico kaitsja Mario Hermoso, kes andis süütus olukorras Diogo Jotale nii robustselt õlga, et viimane käis pikali. Kohtunik määras 11 meetri karistuslöögi, mille 78. minutil realiseeris Salah.

Mõned minutid hiljem lükkas Jota oma kastis sarnase liigutusega pikali Jose Gimenezi ja Daniel Siebert määras Atletico kasuks 11 meetri karistuslöögi. Kuid videokohtunikud kutsusid vilemehe ekraani ette ja viimane tühistas oma otsuse. Rohkemaks vähemuses mänginud Madridi meestel jaksu polnud ning Liverpool võttis raske 3 : 2 võidu.

B-grupi teises kohtumises alistas Porto kodustaadionil 1 : 0 Milani. Kolme vooru järel on Liverpoolil 9 silma, Portol ja Atleticol 4 ning Milan on seni kaotanud kõik kohtumised.

Standings provided by SofaScore LiveScore

A-alagrupis alistas Manchester City võõrsil kindlalt 5 : 1 Club Brugge. Õhtu teises kohtumises viis Kylian Mbappe juba 9. minutil Pariisi Saint-Germaini juhtima, kuid täistunniks juhtis matši Leipzig. 28. minutil tegi Angelino eeltöö Andre Silva ja 57. minutil Nordi Mukiele tabamusele.

Kuid lõppeks mängis Leipzigi kaitseliin ise võidu maha. 67. minutil sattus sakslaste tagasisööt Mbappe jalale, kes sai jooksu ja leidis sööduga Lionel Messi. Argentina tähe esimene löök lendas posti ja veeres väravajoonele, kust Messi ise lükkas selle tühja võrku. Seitse minutit hiljem rebis Leizigi kaitsja Mohamed Simakan süütus olukorras Mbappe pikali ning järgnenud penalti realiseeris Messi. PSG tõusis 3 : 2 võiduga alagrupi liidriks, Leipzigil on kolme matši järel tabelis ümmargune null.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ülejäänud kahes grupis olid kohtumised üsna ühepoolsed. C-grupis alistas Lissaboni Sporting 4 : 1 Besiktasi ning Amsterdami Ajax sõitis skooriga 4 : 0 üle Dortmundi Borussiast.

Standings provided by SofaScore LiveScore

D-grupis lõi Madridi Real võõrsil Donetski Šahtari võrku viis palli, sealjuures Vinicius Junior sai kirja kaks tabamust ja ühe väravasöödu. Esimese võidu teenis aga Milano Inter, kes kodustaadionil seljatas Tiraspoli Sheriffi 3 : 1.

Standings provided by SofaScore LiveScore
00:00
Mängude tulemused
23:58

PSG teenis viimasel lisaminutil veel ühe penalti, kui Leipzigi kaitsja tõmbas maha Achraf Hakimi. Eelmisel korral jättis penalti teeninud Kylian Mbappe löögi Messile, sellel korral jättis Messi palli prantslasele. Otsus osutus valeks, sest Mbappe lõi selle meetri võrra üle.

23:51
Šahtar - Benzema 0 : 5

Suurepäraselt mänginud Karim Benzema sai kohtumise esimesel lisaminutil värava kirja, kui ta pääses Marco Asensio söödust väravavahiga silmitsi ja lahendas olukorra külmavereliselt.

23:47

Draama! Mõned minutid varem penalti teeninud Jota kukutas enda kastis sarnase liigutusega maha Gimenezi ja Siebert andis Atletico kasuks 11 meetri karistuslöögi. Kuid videokohtunikud kutsusid vilemehe ekraani ette ja viimane tühistas oma otsuse. Kui Atletico saab täna pähe, siis see otsus täidab küll Hispaania lehtede esikaaned, sest Liverpooli sai väga sarnasest olukorrast penalti. Tõsi, Jota viga oli tsipa pehmem, aga siiski…

23:40
Madridi Atletico - Liverpool 2 : 3

Atletico kaitsjal Mario Hermosol jooksis juhe täiesti kokku, kui Liverpool suunas kõrge palli kasti ja hispaanlane andis täiesti mõttetus olukorras Jotale nii robustselt õlga, et viimane käis pikali. Väga rumal, kuid samas õiglane penalti. 11 meetrit karistuslöögi saatis Mo Salah 78. minutil kindlalt posti kõrvale.

23:37
PSG - Leipzig 3 : 2

Leipzig küpsetas ühe veel, kui Kylian Mbappe astus kasti ja Mohamed Simakan otsustas ründaja süütus olukorras käega maha rebida. Korralik ajupeeretus. Järgnenud penalti lõi Lionel Messi 74. minutil „panenkaga“ sisse.

23:33
Ajax - Dortmund 4 : 0

Mis on lahti Dortmundiga? Daley Blind tõstis küljejoonelt kõrge palli värava ette, kust Sebastien Haller lõi peaga meistrite liiga hooaja kuuenda kolli.

23:32
PSG - Leipzig 2 : 2

Ai-ai, Leipzig küpetas endale ise. Sakslaste tagasisööt läks 67. minutil otse Mbappe jalale, kes sai jooksu ja leidis sööduga Lionel Messi. Argentina tähe esimene löök lendas posti ja veeres väravajoonele, kust Messi ise lükkas selle tühja võrku.

23:30
Inter - Sheriff 3 : 1

Kui AC Milanil taas ikaldab, siis nende linnarivaal Inter lustib. Nurgalöök mängiti Denzel Dumfriesi suunas, kes lükkas palli värava ette Stefan de Vrij'le, kes ei eksinud.

23:28
Porto - Milan 1 : 0

Endine suurklubi Milan on saamas meistrite liiga hooaja kolmandat kaotust. Kui esimesel poolajal lendas Porto ääre Luis Diazi kauglöök posti, siis 69. minutil sai ta proovida karistusala joonelt ja lõi ühe puutega palli posti kõrvale. Zlatan ja teised Milani mehed olid väga-väga kurjad, sest väravale eelnenud olukorras lükkas Mehdi Taremi Itaalia satsi kaitsja pikali. Kuid videokohtunikud jätsid tabamuse jõusse.

23:26
Šahtar - Madridi Real 0 : 4

Šahtar jättis eelnevad kaks väravat löönud Vinicius Juniorile taas kastis lubamatult palju ruumi, kuid sellel korral lükkas ta passi Rodrygole, kes vajutas palli lati alla. Vilniciuse hooaja algus on vägev. Kui möödunud hooajal lõi ta 49 mänguga 6 väravat, siis tänavu on tal 11 kohtumisega kirjas juba 7 tabamust.

23:24
Inter - Sheriff 2 : 1

Sheriffi kaitse ebakõla järel kukkus pall Edin Dzekole, kes leidis karistusalasse spurtinud Arturo Vidali, kes lükkas palli 58. minutil sisse.

23:22
PSG - Leipzig 1 : 2

Leipzig mängis palli taas vasakule äärele Angelinole, kes pani 57. minutil terava passi värava ette, kus Nordi Mukiele ennetas PSG kaitsjaid ja viis sakslased ette.

23:20
Ajax - Dortmund 3 : 0

Sebastien Halleri peanupust kukkus pall Antony jalale. 21aastane äär lükkas palli Emre Canist mööda ja lõi selle 57. minutil tugevalt tagumisse nurka. Noormees on tegemas suurt läbimuret, sest kolme mänguga on tal kirjas 1 värav ja 3 väravasöötu.

23:19
Šahtar - Madridi Real 0 : 3

Realilt 56. minutil veel üks iluvärav. Vinicius Junior sai paarikümnel meetril palli, võttis ette ühe, siis teise, kolmanda ja neljandagi kaitsja ning vajutas nahkkera vasakuga eesposti kõrvalt sisse.

23:17

Atletico kangelane Antoine Griezmann sai taas nime statistikasse, kuid sellel korral pahandusega. Prantslane üritas kõrge ja sirge jalaga palli maha võtta, aga lendas korkidega Roberto Firminole pähe. Griezmanni tegu polnud tahtlik, kuid oli väärt punast kaarti ja Madridi meeskond jäi vähemusse.

23:15
Šahtar - Madridi Real 0 : 2

Madridi Real harutas 51. minutil Šahtari kaitseliini täiesti sõlme. Karim Benzema murdis vasakult äärelt karistualasse, kust andis passi Luka Modricile, kes andis ühe puutega söödu Vinicius Juniorile. Väravavahiga silmitsi pääsenud 21aastane Brasiilia koondislane tõstis palli rahulikult võrku. Õhtu üks ilusamaid tabamusi.

23:13
Inter - Sheriff 1 : 1

Ulme! Moldova sats teenis 25 meetrilt karistuslöögi ning Luksemburgi koondislane Sebastien Thill keerutas selle Samir Handanovicile püüdmatult posti kõrvale.

Kas tõesti teeb Sheriff taas imet? Mängu senist kulgu iseloomustab seegi, et esimesel poolajal tegi Inter vastase värava suunas 14 pealelööki.

23:11

Atletico ja Liverpool jätkavad vägevat andmist. Mane suunas kaarpalli lati alla, kuid Oblak suutis palli tõrjuda. Vähem kui minuti pärast oli pall juba väljaku teises otsas, kui Carrasco sai paarilt meetrilt löögile, kuid Alisson venitas end taas ette.

23:06

Kõigis kuues mängus algas teine poolaeg. Avaväravale oli lähedal Dortmund, kuid Erling Braut Haalandi poomlöögi suutis Remko Pasveer lükata näpuotsadega latti. Vägev löök ja veel vägevam tõrje.

Loe rohkem