Giannis Antetokounmpo (karikaga) ja tema meeskonnakaaslased tähistasid meistrisõrmuste kätte saamist parimal võimalikul moel, kui hooaja avamängus alistati kihlveokontorite poolt suursoosikuks peetav Brooklyn Nets.

Foto: AP/Scanpix
Korvpall
20. oktoober 2021, 08:30

VIDEOD | Giannis säras nagu muiste ja tiitlikaitsja Bucks surus Netsi NBA hooaja avamängus põlvili

Põhja-Ameerika korvpalliliiga NBA uus põhihooaeg on alanud, kui Eesti aja järgi läinud ööl madistasid Milwaukee Bucks ja Brooklyn Nets ning Los Angeles Lakers ja Golden State Warriors. Kui tiitlikaitsja Bucks võitis, siis üle-eelmise hooaja meister Lakers pidi leppima kaotusega.

Ootamatul kombel kulges Bucksi ja Netsi vaheline kohtumine selgelt kodumeeskonna dikteerimisel. Nets juhtis vaid korra, kui mängu esimese korvi vajutas sisse keskmängija Nic Claxton, kuid edaspidi kontrollis asjade käiku matši eel oma meistrisõrmused kätte saanud Bucks. Nii ava- kui ka teisel veerandajal juhiti korra ka 19 punktiga, kuid laias laastus hoiti pidevalt sees kümnekonnapunktilist edu. Viimasel veerandil vajutas Bucks gaasipedaali veelgi võimsamalt põhja ning lõpuks võeti lausa 23punktine võit 127 : 104.

Bucksi parim oli taaskord Kreeka koloss Giannis Antetokounmpo, kes viskas 32 punkti, hankis 14 lauapalli ning jagas ka seitse resultatiivset söötu. Pat Connaughton toetas teda 20, Khris Middleton samuti 20 ja Jordan Nwora 15 punktiga. Netsi liider Kevin Durant viskas 32 punkti ja võttis 11 lauapalli, kõik seitse teele saadetud kolmest tabanud Patty Mills lisas 21 silma ning James Hardeni kontole kanti 20 punkti, 8 lauapalli ja 8 resultatiivset söötu.

Kõik kuus hooajaeelset mängu kaotanud Lakers oli kodusaalis Golden State Warriorsi vastu dikteerivamaks pooleks kolm esimest veerandaega, kuid otsustaval perioodil haaras ohjad Warriors, kes võitis lõpuks 121 : 114. Warriorsi poolel sai nende superstaar Stephen Curry 21 punkti, 10 lauapalli ja 10 resultatiivse sööduga kirja kolmikduubli, Jordan Poole toetas teda 20 punktiga. Lakersit ei päästnud ka nende superstaarid Le Bron James ja Anthony Davis, kellest esimene viskas 34 ja teine 33 punkti, lisaks hankisid mõlemad ka 11 lauapalli.