Maik-Kalev Kotsar.

Foto: Imago Sport / Scanpix
Korvpall
20. oktoober 2021, 10:40

Maik-Kalev Kotsar alustas eurosarja 14 punktiga

Eesti korvpallikoondislase Maik-Kalev Kotsari koduklubi Hamburg Towers võõrustas Euroopa tugevuselt teise klubisarja Eurocupi avamängus Belgradi Partizani. Kotsar & co pidid leppima üheksapunktise kaotusega 97 : 106.

Matši saatus oli viimaseks veerandajaks sisuliselt ära otsustatud, sest Serbia klubi alustas seda 22punktises eduseisus. Hamburg üritas veel päästa, mis päästa annab, kuid üheksast punktist lähemale siiski ei jõutud.

Kotsar sai mänguaega 24 minutit, mille jooksul viskas 14 punkti (kahesed 10/7), hankis kaks lauapalli ja jagas kaks tulemuslikku söötu. Hamburgi parim oli Caleb Homesley 21 punktiga, üleplatsimeheks kerkis aga Parizani kasuks 26 silma vsanud Kevin Punter.

„Täna õppisime, et olenemata seisust peame olema alati endas kindlad,“ lausus Homesley kohtumise järel Hamburgi kodulehele. „Keskendusime ainult iseenda tegemistele ega pööranud vastasele tähelepanu. Me ei andnud alla ja see andis meile lõpuks võimaluse. Kui suudame samal moel mängida ka järgmistes kohtumistes, ootab meid ees hea hooaeg. Õhkkond saalis oli siin tõesti hea!“

Eurocupi teises voorus sõidab Hamburg järgmisel nädalal külla Badalona Joventutile, kes loputas oma esimeses matšis Trento meeskonda 86 : 56.