JÄRJEKORDSED PÄÄSUKESED: hotelli (esiplaanil) ja spordihoone (tagumine kõrgem hoone) renoveerimine tähistasid Kääriku spordibaasi kuuenda ja seitsmenda ehitusetapi valmimist.

Foto: Aldo Luud
Spordivaria
20. oktoober 2021, 13:09

KÄÄRIKU ARENEB MÜHINAL. „Olümpial kaugele ei jõua, kui siin vähemalt saunas ära ei käi!“ (1)

Ehitus- ja arendustöid Otepää kõrgustiku metsade ja mägede vahele peitunud Kääriku spordikeskuses pole peatanud ei pikale veninud koroonaaeg ega Suessi kanali blokeerinud hiigellaev. Nüüdseks on spordirajatistele nii-öelda esimene ring peale tehtud, kuid juba on käsil ka kaheksas ehitusetapp, mille käigus renoveeritakse kompleksi toitlustushoone ja konverentsikeskus. Kääriku on nagu Tallinna linn, mis ei saa kunagi valmis, muigas koha peal vägesid juhatav sihtasutuse Tehvandi Spordikeskus juhatuse liige Kristjan Karis.

Sihtasutus hakkas plaane vana Kääriku spordibaasi üles vuntsimiseks sepistama 2012. aastal, kui sõlmis baasi haldamiseks lepingu Tartu ülikooliga. Esmalt valmisid tenniseväljakud, seejärel muud välis- ja mänguväljakud. 2017. aastal avati 150 kohaga hosteli tüüpi sportlasmajutushoone, aasta hiljem jalgpalli kunstmuruväljak, 2019. aastal sai valmis pallimängude hall ning mullu anti uus hingamine kergejõustikustaadionile, väliujulale ning Greeni saunale. Samuti valmisid siis viis 12kohalist võistkonnamaja. Tänavu on lõpetatud hotelli renoveerimine ning endisest pallimängude saalist sai paik, kus saavad harjutada judokad, maadlejad, poksijad ja tõstjad.

Edasi lugemiseks: