Steve Bruce.

Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
20. oktoober 2021, 14:59

MIDA OLIGI ARVATA: uued omanikud näitasid Newcastle'i senisele peatreenerile ust

Napilt 13 päeva pärast seda, kui Inglismaa kõrgliigaklubi Newcastle United sai endale uued ja pururikkad Saudi Araabia omanikud, pidi Newcastle'i senine peatreener Steve Bruce oma ametiga hüvasti jätma.

Õigupoolest oli tegemist igati oodatud käiguga, sest Newcastle on tabelis eelviimasel kohal. Kaheksast mängust on kogutud vaid kolm viigipunkti ning seega on seis hapu mis hapu. Samas tuleb Bruce'il saudide ees isegi pisut kaabut kergitada, et need ei andnud talle hundipassi juba enne läinud nädalavahetusel toimunud matši Tottenhamiga – nimelt tähistas see Bruce'i jaoks karjääri 1000. mängu peatreenerina.

„On olnud tõuse ja mõõnu, kuid kõik, kes mind siin on ümbritsenud – mängijad, teised treenerid ja eriti abipersonal – on andnud endast kõik ka keerulistel aegadel ja nad võivad enda üle uhkust tunda,“ lausus 60aastane Bruce, kes ametlikult lahkus klubist küll „poolte kokkuleppel“.

„Sellel klubil on imelised toetajad ja ma loodan, et uued omanikud suudavad viia klubi sinna, kuhu me kõik loodame. Soovin kõigile klubis kõike paremat nii selleks hooajaks kui ka edaspidiseks!“

Steve Bruce nimetati endise omaniku Mike Ashley poolt Newcastle'i peatreeneriks 2019. aasta suvel. Tema esimese hooaja lõpetas Newcastle 13. ja teise 12. kohaga.

Järgmises voorus, kus Newcastle sõidab külla Crystal Palace'ile, juhendab meeskonda peatreeneri kohusetäitjana Graeme Jones. Uue täievolilise juhendaja lubas klubi teatavaks teha siis, kui „aeg on selleks küps“.