Merih Demiral (paremal) viis Alatanta 2 : 0 juhtima, kuid Manchester Uniteid võitis Cristiano Ronaldo tabamusest mängu 3 : 2.

Foto: AP / Scanpix
Jalgpall
21. oktoober 2021, 00:25

MEISTRITE LIIGA BLOGI | ManU tuli rongi alt välja, Bayern ja Juventus jätkavad täiseduga

Jalgpalli meistrite liigas mängiti kolmapäeval kaheksa matši. Kohtumiste täpsema käiguga saate täpsemalt tutvuda allolevas blogis.

Kolmapäeva õhtu oodatuim lahing toimus Manchesteris, kus kohalik United võõrustas alagruppi juhtinud Bergamo Atalantat. Kodumeeskond jäi juba 15. minutil kaotusseisu, kui Atalanta paremkaitsja Davide Zappacosta pani terava passi värava ette, kust Mario Pasalic lõi selle kukkumise pealt sisse. 14 minutit hiljem lõid külalised teise kolli, kui nurgalöögi toksas peaga võrku Merih Demiral. 0 : 2 tulemusega esimene poolaeg ka päädis. United tegi sellega halvas mõttes ajalugu, sest esmakordselt kaotati Old Traffordil meistrite liiga kohtumise esimene poolaeg kahe väravaga. 

Viimati jäi United koduväljakul 29. minutiks 0 : 2 taha 2012. aastal, kui vastas oli Braga ja toona inglased võitsid mängu 3 : 2. Kolmapäeva õhtul ajalugu kordus. 53. minutil andis Bruno Fernandes osava söödu Atalanta kaitseliini taha süstinud Marcus Rashfordile, kes keerutas palli tagumise posti kõrvale. 

75. minutil ei sündinud kodumeeskonna nurgalöögist esiti midagi, kuid jätkuolukorras lendas pall Atalanta kaitsja rikošetist Harry Maguire jalale, kes virutas selle võrku. Kuus minutit hiljem andis Luke Shaw vasakult äärelt kõrge palli kasti, kus kõige kõrgemale kerkis Cristiano Ronaldo, kes lõi peaga 3 : 2 võiduvärava. F-grupi teises mängus võitis Villarreal võõrsil 4 : 1 Berni Young Boysi.

Unitedil on tabelis 6, Atalantal ja Villarrealil 4 ning Young Boysil 3 punkti. Siiski pole Manchesteri seis roosiline, sest vastased on skoorinud nende viimases tosinas kodumängus. Nende rekordseeria pärineb aastast 1964, kui kodus lasti endale lüüa 13 järjestikuses kodumatšis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

E-grupis sai silmad pähe Barcelona, kes võitis Gerard Pique tabamusest 1 : 0 Kiievi Dinamo. Sealjuures on 34 aasta ja 260 päeva vanune hispaanlane vanim Barcelona mängija, kes löönud meistrite liigas värava. E-gruppi juhib täiseduga Bayern, kes viimase 20 minutil löödud väravatest seljatas Lissaboni Benfica 4 : 0, sealjuures Leroy Sane sai matšis kirja kaks kolli ja ühe söödu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Täiseduga jätkab ka Torino Juventus, kes Dejan Kulusevki teise poolaja väravast alistas võõrsil 1 : 0 Peterburi Zenidi. H-grupi teises matšis ei jätnud Londoni Chelsea Malmöle võimalustki, kui mäng võideti 4 : 0, sealjuures skooris paduvihmas toimunud kohtumises Jorginho kaks väravat 11 meetri karistuslöökidest.

Standings provided by SofaScore LiveScore

G-gruppi juhib seitsme silmaga Salzburg, kes kolmandas voorus alistas 3 : 1 Wolfsburgi. Lille ja Sevilla matšis jäid väravat löömata.

Standings provided by SofaScore LiveScore
23:57

Ja sellega võibki mängudele joone alla tõmmata.

Sellega võib meistrite liiga nädalale joone alla tõmmata. Ja milline nädal see oli! Kahe päeva jooksul löödi lausa 59 väravat.

23:50
Young Boys - Villarreal 1 : 4

Massid rünnakusse suunanud Young Boysi kaitse jäi väga hõredaks ning Alberto Moreno lõi 88. minutil kontrast Villarreali kolmanda. Teisel lisaminutil lisas neljanda äsja vahetusest sekkunud Samuel Chukwueze… Vägevasti võidelnud šveitslased sellist lutti küll ei väärinud.

23:48
Benfica - Bayern 0 : 4

Hästi mänginud Benfica lagunes lõpuminuteil täielikult, kui 82. minutil jättis Leroy Sane palli Robert Lewandowskile, kes lükkas palli tühja. Vaid kolm minutit hiljem lõi Leroy Sane enda teise ja sakslaste neljanda tabamuse.

Lewa vägevusest ei saa üle ega ümber. Poolakas on viimases 19 meistrite liiga mängus löönud 25 kolli!

23:46
Zenit - Juventus 0 :1

Ka Juventus sai lõpuks soovitu kätte, kui vasakult äärelt andis Mattia de Sciglio tsenderduse värava ette, kus vahetusest sekkunud Dejan Kulusevski suunas peaga palli võrku. Praeguste seisudega jätkavad nii Juventus kui Bayern meistrite liigas täiseduga.

23:44
Benfica - Bayern 0 : 2

80. minutil tegi Bayern eeldatavasti lõplikult Benficaga sotid selgeks, kui Serge Gnabry tsenderduse suunas Everton peaga oma võrku.

23:42
Manchester United - Atalanta 3 : 2

Luke Shaw andis vasakult äärelt kõrge palli kasti, kus kõige kõrgemale kerkis loomulikult Cristiano Ronaldo, kes vajutas palli peaga posti kõrvale. United keeras kaheväravalise kaotuse 3 : 2 eduseisuks…

23:41
Young Boys - Villarreal 1 : 2

„Noorte poiste“ Fabian Rieder leidis pika passiga Meschack Elia, kes jooksis Villarreali kaitsjad üle ning mängis üle ka väravavahi.

23:39
Manchester United - Atalanta 2 : 2

ManU nurgalöögist ei tulnud esiti midagi, kuid jätkuolukorras lendas pall Atalanta kaitsja rikošetist Harry Maguire jalale, kes virutas 75. minutil palli võrku. Viimati jäi ManU koduväljakul 29. minutiks 0 : 2 taha 2012. aastal, kui vastas oli Braga ja toona inglased võitsid mängu 3 : 2. Kas ajalugu kordub?

23:35
Benfica - Bayern 0 : 1

Bayern jõudis sihile 70. minutil, kui Leroy Sane keerutas vasakuga karistuslöögi üle müüri posti kõrvale. Ilus koll, aga Portugali satsist on natuke kahju, sest nad raiskasid eelnevalt mitu head võimalust. Neist viimane oli Roman Jaremtšukil, kes keerutas nahkkera ülinapilt postist mööda.

23:30

ManU ja Atalanta mäng on suurepärane. Juan Musso tõi näpuotstega ära Cristiano Ronaldo lähilöögi, minut hiljem tegi väljaku teises otsas David de Gea järjest kaks paraadtõrjet, kui esmalt tõrjus Duvan Zapata lähilöögi ja seejärel Ruslan Malinovski pommi.

23:23

ManU teine oli väga lähedal, kuid Scott McTominay lähilöök lendas posti. Lähedal oli ka Benfica, kuid Diogo Goncalvese löögi tõi lati alt ära Bayerni kindamees Manuel Neuer. Kõigis kohtumistes on lõpuvileni ca pool tundi.

23:21
Chelsea - Malmö 4 : 0

Malmö õhtu läheb aina nutusemaks. Eric Larsson tõukas robustselt selga Antonio Rüdigeri ning Chelsea teenis mängus teise penalti, mille taas realiseeris Jorginho.

23:19

Villarreal oli kolmandale lähedal, kuid Ulisses Garcia löök lendas vastu põiklatti. 52. minutil jõudis sihile aga Bayern, kui segaduse järel suskas värava ette unustatud Thomas Müller palli võrku. Kuid taaskord sekkus olukorda videokohtunikud, kes tuvastasid rünnaku ülesehituses napi suluseisu ja tühistasid juba teise Bayerni värava.

23:14
Manchester United - Atalanta 1 : 2

Bruno Fernandes andis 53. minutiga osava söödu Atalanta kaitseliini taha süstinud Marcus Rashfordile, kes keerutas palli kenasti tagumise posti kõrvale. Läheb mänguks!

23:12

Esimesed kaks mängu täiseduga läbinud Juventus ja Bayern olid väravatele lähedal, kuid esimesel ei suutnud McKennie Zeniti vastu üks ühele olukorda ära lahendada ja teisel vajutas Benjamin Pavard palli kollkipri põrkest vastu Benfica väravaraame ehk nullid püsivad.

23:09
Chelsea - Malmö 3 : 0

Chelsea pääses paduvihmases Londonis kaks-kolme vastu kiirünnakusse, kus Callum Hudson-Odoi jättis palli Kai Havertzile ning sakslane lõi väikese nurga alt postipõrkest satsi kolmanda värava. Arvestades rõvedat ilma ja rõvedat seisu, siis rootslased tõmbasid vast hea meelega õhtule joone alla ja läheksid kuuma dušši alla, kuid mehed peavad veel üle 40 minuti kannatama.

23:07

United tegi avapoolajal halvas mõttes ajalugu, sest esmakordselt kaotati Old Traffordil esimene poolaeg kahe väravaga. Puhkepausi järel oli hea võimalus Cristiano Ronaldol, kuid tema löögile sai väravavaht käed ette.

22:50

Kõigis kohtumistes siirdusid mängijad poolajapausile. Kui eile õhtul oli korralik väravatesadu pea igas matšis, siis täna on Benfica - Bayern, Lille - Sevilla ja Zenit - Juventus mängudes tablool nullid.

22:46

Benfica ja Bayerni mängus käib kõvem andmine, kus mõlemal satsil oli mitmeid häid võimalusi. 43. minutil viis Robert Lewandowski Bayerni 1 : 0 ette, kuid videokohtunikud tuvastasid, et poolakas lõi värava käega ja tabloole sätiti taas nullid.

22:36

Young Boysi avavärav oli päris lähedal, kui Michel Aebischeri kauglöök rakstas posti, sealt vastu kollkipri selga ja jäi vabaks värava ette, kust šveitslaste ründaja ei suutnud olukorda ära kasutada.

Loe rohkem