„Korraldusliku poole pealt sujusid asjad hästi ja mängud täidavad oma eesmärgi, sest saame erinevate võistkondade vastu kogemusi,“ oli Tartu Ülikooli korvpallisats treener ENBLi esimese etapiga rahul.

Foto: Aldo Luud
Korvpall
20. oktoober 2021, 19:10

Tartu kaotas ENBLis Poola liiga liidrile. Kandimaa: uue sarja esimene etapp läks korda

Põhja-Euroopa korvpalliliiga esimesel etapil kaotas Adomas Drungilase ja Robin Kivita mänginud Tartu Ülikool Maks & Moorits Poola liigas liidrikohta hoidvale Wloclaweki Anwilile 63 : 81.

Valmiera spordihoones peetud mäng kulges suures osas Anwili kontrolli all. Tartlased jäid avaveerandi keskel pärast Anwili 10 : 0 spurdi järel kaotuseisu 6 : 17, ent Hendrik Eelmäe viis järjestikkust punkti vähendasid veerandi lõpuks kaotusseisu kaheksale silmale (11:19).

Teisel veerandil ei lasknud Tartu meeskond poolakatel eest ära minna ja hoiti kuue-seitsme punktilist vahet. Rünnakuteravust hoidis üleval mängujuht Elksnis ja teda toetas hästi ka Emmanuel Wembi. Avapoolaja võitis Anwil 43 : 33, vahendab klubi pressiteenistus.

Poolajapausi järel libises Anwil lõplikult eest, sest skoori tehti nii kaare tagant kui läbiminekutest. Enne viimaste neljandikku näitas tabloo juba Anwili 21punktilist eduseisu. Viimasel veerandil sekkusid Tartu poolelt hästi mängu Patrik Saal ja Patrik Peemot, aga alla 10 punkti vahet vähendada ei õnnestunud ja Anwil võitis kohtumise 81 : 63.

Edmunds Elksnis kogus ligi 21 mänguminutiga 18 punkti ja viis lauapalli. Patrik Saal tõi 12 ja Emmanuel Wembi üheksa punkti. Anwili parim oli Kavell Bigby-Williams 23 punkti, 11 lauapalli ja nelja viskeblokeeringuga..

Tartu Ülikool Maks & Moorits peatreeneri Toomas Kandimaa hinnangul läks uue liiga avaetapp korda. „Usun, et uue liiga esimene etapp läks korda. Korraldusliku poole pealt sujusid asjad hästi ja mängud täidavad oma eesmärgi, sest saame erinevate võistkondade vastu kogemusi. Kahju, et ei saanud päris täiskoosseisus mängida, siis oleks tänases mängus olnud ehk pilt teine,“ sõnas Kandimaa.

„Esimesel poolajal hoidsime hästi Anwilil järel, aga kolmandal veerandajal tuli vahe sisse ja seda enam tagasi ei õnnestunud mängida. Kõik, kes täna väljakul käisid võitlesid tublisti ja meestele mul midagi ette heita pole. Jaotasime mänguaega ühtlasemalt, sest meil on viie päeva jooksul kolm mängu ja peame ka laupäeval Ogre vastu värsked olema,“ tõdes peatreener.

Pärast ENBL liiga esimest etappi on Tartul kirjas võit ja kaotus. Liiga teine etapp toimub detsembri alguses Tartus.