Jürgen Henn.

Foto: Aldo Luud
Jalgpall
20. oktoober 2021, 20:17

Henn euromängu eel: küsimärgid on Alliku, Vassiljevi, Milleri, Lilanderi ja Lukka kohal, aga läheme kolme punkti järele

Jalgpalli konverentsiliiga B-alagrupis madistab valitsev Eesti meister FC Flora neljapäeva õhtul Küprose klubiga Famagusta Anarthosis. Jürgen Henni sõnul on tallinlaste seis keeruline, sest küsimärgi all on lausa viie põhimehe kaasalöömine.

„Küsimärgid on (Rauno) Alliku, Kostja (Vassiljev) ja (Martin) Miller, kelle kõigi seis selgub tänase päeva jooksul või homme hommikul. Alliku ja Miller on pigem terved, aga neil on seljataga pikk mängupaus. (Michael) Lilander sai puuka, millest taastumine on päris kiire, aga temagi pole 100%. Näis, mis ööga juhtub ja kui heas seisundis ta homseks on. Lisaks (Marco) Lukka põrutas eilsel treeningul kanda, mistõttu on ka tema osalemine küsimärk. Kostja seis selgub tänase päeva jooksul, progress on pigem positiivne,“ loetles Jürgen Henn pressikonverentsil.

Henn seisus liiga suurt probleemi ei näe, sest jalgpallis on see tavapärane, et ründajad peavad täitma kõiki ülemisi positsioone. „Meie mängijad on piisavalt kogenud ja teavad meie süsteemi. Me sellest probleemi ei tee. Seis pole ideaalne, aga sellele me liialt ei keskendu, et see kuidagi meid pidurdaks või hoiaks tagasi,“ selgitas juhendaja. Näiteks viimases liigamatšis Paidega mängis igapäevaselt ääreründajana palliv Henrik Ojamaa number kümne kohal.

„See variant oli meil kuklas varem, et oleksime sellisteks olukordadeks valmis, kus meil pole soovitud mängijad saadaval. Ühtpidi oli see sunnitud käik, kuid see näitas, kuidas see edaspidi toimida võiks,“ jätkas ta.

Flora kaotas alagrupiturniiri avamängus 0 : 1 Gentile, teises kohtumises jäädi 0 : 2 alla Belgradi Partizanile. Anarthosis sai samadelt vastastelt 0 : 2 kaotused. Nii saab homme vähemalt üks meeskond silma(d) pähe.

Henni sõnul pole kaks kaotust meeskonna masti maha löönud. „Mängu analüüsides ju vaatame, millised mustrid toimisid ja kas lõime võimalusi väravate löömiseks või mitte. Mänguliselt ikkagi tunneme, et pigem võime olla rahul, sest mõlemas mängus omasime väravavõimalusi ja selles plaanis mäng toimis,“ rääkis Henn.

Juhendaja sõnul on alagrupimängudes tase nii kõrge, et ka kõige väiksemad eksimused karistatakse ära ja oluline on õige tasakaalu leidmine, et liiga uljas ründamine ei jätaks kaitsesse auke.

Flora pallis tänavu Euroopa liiga eelringis Küprose klubiga Nikosia Omonia, kellega kahe mängu kokkuvõttes jäädi 2 : 2 viiki, kuid penaltiseerias jäid tallinlased alla. Henni sõnul on kahe saareriigi tiimi stiilid võrreldavad. „Nad mängivad samamoodi väga ründavat jalgpalli, aga võib-olla on Anarthosis natuke sirgjoonelisem ja kasutab tsenderdusi,“ kirjeldas 34aastane juhendaja, kelle sõnul jätaks homne võit meeskonna lootused ellu.

„Me ei lähe ühelegi mängule vastu nii, et oleme nulliga rahul. Mänguplaan ehitatakse vastavalt oma võimalustele. Esmalt mängitakse kolme punkti peale ja siis vaadatakse, kas ollakse punktiga rahul. Samamoodi soovime siit punkte võtta, nagu igas mängus. Kolm punkti tabelis jätaksid meile võimaluse midagi püüda.“

Famagusta Anarthosis ja Tallinna FC Flora mäng algab Küprosel Eesti aja järgi kell 19.45