Ansu Fati

Foto: Albert Gea / Reuters / Scanpix
Jalgpall
21. oktoober 2021, 10:30

Barcelona lajatas teist nädalat järjest oma imelapsele miljardilise hinnasildi

Suurtes võlgades olev Hispaania tippklubi FC Barcelona võitis eile Meistrite liigas oma hooaja esimese mängu ja pärast seda tehti fännidele teatavaks veel üks rõõmusõnum.

Nimelt sõlmis Barcelona 18aastase ründaja Ansu Fatiga uue lepingu, mis hoiab teda Camp Noul kuni 2027. aastani. Hispaania liiga näeb ette, et kõigil mängijatel peab olema väljaostuklausel ja nii määrati Fatile selleks suisa miljard eurot. Nädala eest löödi käed teise 18aastase mängumehega ja ka Pedri väljaostuklausliks sai miljard eurot.

Oktoobri viimasel päeval 19. sünnipäeva tähistav Fati on Barcelona eest platsil käinud kokku 48 korda ja löönud selle ajaga 15 väravat. Pärast Lionel Messi lahkumist sai just tema argentiinlasest vabaks jäänud särginumbri 10.

Väljaostuklauslites toimus suur hüpe 2017. aastal, mil PSG sai Neymari Barcelonalt kätte „kõigest“ 222 miljoni euro eest. Tolle hetkeni tundus ka 222 miljonit turvaline summa, ent pärast seda enam mitte. Allnähtavast väljaostuklauslite edetabelist nähtub, et praegu ei taha Real Madrid ja Barcelona oma tippudega enam absoluutselt riske võtta.

Maailma suurimad väljaostuklauslid:

12.-14. Sergi Roberto, Gerard Pique (mõlemad Barcelona), Gareth Bale – 500 miljonit eurot

9.-11. Marco Asensio, Isco, Vinicius Jr (kõik Real Madrid) – 700 miljonit eurot

6.-8. Brahim Diaz, Federico Valverde, Luka Modric (kõik Real Madrid) – 750 miljonit eurot

5. Antoine Griezmann (Barcelona) – 800 miljonit eurot

4. David Alaba (Real Madrid) – 850 miljonit eurot

1. Karim Benzema (Real Madrid), Pedri, Ansu Fati (Barcelona) – 1 miljard eurot