Anett Kontaveit liigub Moskva tenniseturniiril võidulainel.

Foto: Anatoliy Medved/SIPA
Tennis
21. oktoober 2021, 12:24

SUUREPÄRANE! Kontaveit sai sakslannast kindlalt jagu ja jõudis Moskvas veerandfinaali (5)

Eesti esireket Anett Kontaveit jõudis Moskva WTA turniiril veerandfinaali, kui alistas kahes setis 6 :1, 6 : 4 maailma 79. reketi Andrea Petkovici.

Kontaveit läks esimeses setis sakslanna vastu kiirelt 5:0 ette, kuni lõpuks ka Petkovic oma mängu paremini käima sai, esimese geimpallini jõudis ja selle ka realiseeris. Enda servil oli Kontaveidil vaja nelja settpalli ja tagajärjeks kindel 6:1 setivõit.

Esimese seti lõpus saadud hea hoo suutis Petkovic kaasa võtta ka teise seti, kus ta alguses kiirelt 2:0 ette läks. Kontaveit suutis aga kiirelt vastu murda ja peagi oli seis taas 2 : 2. Otsustava murde tegi Kontaveit seisul 3 : 3 ning võitis mängu lõpuks 6 :1, 6 : 4.

„See oli raske mäng, eriti teises setis, aga ma olen oma mänguga väga rahul! Mulle tundus, et ta hakkas juba esimese seti lõpus paremini mängima. Pidin iga punkti eest võitlema, see ei olnud kohe kindlasti lihtne matš,“ rääkis ta mängujärgses intervjuus.

Kontaveit tegi viis ässa Petkovici ühe vastu, tegi 18 äralööki (Petkovic 7) ja võitis kokkuvõttes neli murdepalli seitsmest.

Veerandfinaalis ootab Kontaveiti ees teise asetusega hispaanlanna Garbine Muguruza. Omavahel on mängitud kokku kolmel korral, millest kaks on võitnud Muguruza. Viimati mängiti omavahel tänavustel Prantsusmaa lahtistel ja kolmes setis jäi peale Muguruza.