Paul Gonzales.

Foto: Twitter
Võitlussport
21. oktoober 2021, 18:51

VÕIGAS! Olümpiavõitja läheb laste ahistamise tõttu vangi

Los Angelese ülemkohus mõistis 1984. aasta olümpiamängudel poksis kuldmedali võitnud ameeriklase Paul Gonzalesi enam kui kolmeks aastaks vangi, sest ta ahistas seksuaalselt kaht alla 15aastast tüdrukut.

Esimesed kuriteod pärinevad aastast 2017, mil Gonzales töötas Los Angeleses noorte poksitreenerina. Sedakaudu kohtas ta ka 13aastast ohvrit, keda ahistas ja kellele näitas pornot.

Mees arreteeriti 2017. aasta detsembris pärast seda, kui ühe naisõpilase pereliige tegi politseisse avalduse. 2018. aasta jaanuaris esitati talle süüdistus 13aastase tüdruku seksuaalses ahistamises, kuid tänavuse aasta alguses lisandus sinna ühe 14aastase tüdrukuga seotud kuritegu.

Gonzales võinuks oma tegude eest minna vangi ka 18 aastaks, kuid prokuratuur läks endise tippsportlasega kokkuleppele. Gonzales ei vaidlustanud süüdistusi ning peab trellide taga veetma umbes kolm ja pool aastat. Tõsi, tal on nüüd eluks ajaks seksuaalkurjategija plekk küljes.

„See pole aus,“ sõnas ühe ohvri vanaema kohtusaalis Gonzalesi karistuse kohta, vahendab ABC7. „Ta usaldas teda. Ta ütles: „Ema, tahan poksitrenni minna. Kas saad mu sinna viia?“ On südantlõhestav näha teda pidevalt üle õla vaatamas ja mõtlemas, et ta (Gonzales) tuleb.“