Kregor Zirk.

Foto: Karli Saul
Ujumine
21. oktoober 2021, 19:38

Kregor Zirk ujus MK-etapil poodiumile

Eesti parim meesujuja Kregor Zirk saavutas Dohas toimuval MK-etapil 400 meetri vabaltujumise distantsil ajaga 3.42,35 kolmanda koha.

See on tema elu teine tulemus, isiklikust rekordist jäi puudu vaid 0,23 sekundit. Võistluse võitis lõuna-aafriklane Matthew Sates ajaga 3.38,64 ning teine oli leedulane Danas Rapsys 3.38,88ga.

Reedel õhtul ujub Zirk Dohas 200 meetrit liblikat ja laupäeva õhtul 200 meetrit vabalt. 

Eelülesandmiste järgi oli Zirk parimal kohal 200 m liblikas, kus leiab tema nime kolmandalt realt. 400 meetrit vabaltujumises oli ta üles antud paremuselt neljanda ja 200 m vabaltujumises kuuenda ajaga.

Zirk lendas Katari pealinna otse Hispaaniast, kus ta treenis kolm nädalat merepinnast 2320 meetri kõrgusel asuvas Sierra Nevada kompleksis. „Laager möödus üllatavalt sujuvalt ning edukalt,“ kirjutas ta Facebookis.

„Ütlen seda sellepärast, et ma pole varem kõrgmäestikus treeninud ega teadnud, kuidas keha reageerida võiks. Ilmselgelt oli ka mul vahepeal päris raske endaga hakkama saada, aga enesetunde monitoorimine ning igapäevaselt taastumisele keskendumine päästis mind hullemast. Samuti oli tore paar korda mägedes matkata. Kõrgemaiks punktiks sai see kord Veleta mäetipu vallutamine (3398 m). Tegemist on Hispaania maismaa osal paiknevatest mägedest kõrguselt kolmandaga. Sellel konkreetsel matkal tuli kokku üle 1000 tõusumeetri.“

Ta jagas avalikkusega ka pisut statistikat laagrist:

  • 29 veetrenni (kokku 48 h 25 min)

  • 9 jõusaalitrenni (kokku 9 h 50 min)

  • 151 km basseinis

„Täpsema kokkuvõte ja lõpliku analüüsi laagri mõjust saab arvatavasti teha alles lühirajahooaja lõpus, kuna nii kõrgel treenimise efekt võib kanduda lausa paari kuu pikkuseks. Pärast seda saab alles öelda, kas laagrist oli päriselt kasu ning kas on mõtet sama asja uuesti proovida. Igatahes, ootan huviga paari järgnevat kuud.“