Wolfgang Pichler.

Foto: Sergei Bobylev/TASS
Spordivaria
22. oktoober 2021, 12:54

Saksamaa tipptreener taastus infarktist imekiirelt: nüüd saan juhtunu üle isegi nalja teha

Edukas Saksamaa laskesuusatreener Wolfgang Pichler rääkis oma tervisest pärast mullu septembris kodumaal üle elatud infarkti.

„Ma olen tagasi,“ jutustas 66aastane juhendaja Saksamaa meediale. „Sel aastal osalesin kahel korral oma vanusekategooria jalgrattavõistlustel ja võitsin kaks medalit. Minu jaoks on tervis esikohal. Arvan, et kõik peaksid sellele mõtlema. Teen päris palju trenni ja arstid on üllatunud, et mu taastumine on olnud nii kiire.“

„Nüüd saan juhtunu üle isegi nalja teha ja naerda,“ lisas Pichler. „Kuid olen muutunud palju tagasihoidlikumaks. Mõistan, et keegi ei ela igavesti. Kuid siin olles kavatsen mulle eraldatud aja maksimaalselt ära kasutada.“

Mainekat treenerit tabas infarkt pärast jalgrattaga sõitmist. Esialgu öeldi, et tema süda seiskus treeningul ning ta sai pärast kukkumist vigastada, kuid mehe vend lükkas selle teabe kiirelt ümber.

Infarkti tõttu kokku kukkunut elustati kohapeal ja hiljem viidi ta Traunsteini haiglasse. „Wolfgang on praegu parimates kätes ja me võime olla vaid ettevaatlikult optimistlikud,“ tsiteeris agentuur DPA Klaus Pichlerit.

„Tema seisundit hinnatakse raskeks, kuid stabiilseks,” lausus Rootsi olümpiakomitee juht Peter Reinebo äreval ajal SVT-le ning lisas, et sakslane viidi kunstlikku koomasse.

Pichler oli enne 2014. aasta Sotši olümpiamänge Venemaa naiste koondise peatreener ning töötas kaua ka Rootsi võistkonnaga. Paljud tema õpilased on võitnud tiitlivõistlustel medaleid.